Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae: Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsa

Fara Autor | 10.08.2015

Pe aceeași temă

Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale a României, a declarat luni, într-un interviu acordat Realitatea Tv, că decizia de retragere a titlului de principe pentru Nicoale îi aparține regelui Mihai și a fost luată în urma unor chibzuințe, pentru că principele nu s-a adaptat la rigorile postului.

 

Retragerea titlului "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai cand suveranul Casei Regale l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.  Potrivit consilierului, principele nu s-a adaptat rigorilor cerute de pozitia ocupata: "nepotrivire de idei intre idealurile principelui si privatiunile cerute de aparteneta la Casa regala".

 

"Printul Nicolae nu a facut ceva anume. E o decizie luata pentru viitor si nu o pedeapsa", iar "Regele Mihai a luat decizia cu o anumita tristete", a mai explicat Ioan Luca Vlad.

 

„Sunt lucruri foarte bune pe care le-a făcut, observ că are  posibilitatea să se concentreze pe alte lucruri, pe fericire, pe tineri, pe business, pe tot ce ar dori să facă mai ales în străinătate, lucruri pe care nu putea să le facă în ţară nu doar ca principe. Să nu uităm că nu este doar acest titlu, este rolul pe care şi l-a asumat, de generaţia următoare a familiei regale şi care trebuie ca 24 din 24 să fie aici şi să se dedice acestei misiuni. Şi dacă nu e o dedicare 100% nu  poţi să mergi mai departe cu asta”, a declarat Ioan Luca Vlad, consilier al Casei Regale a României, la realitatea TV.

 

Acesta a mai spus că decizia a fost luată pentru a-i permite fostului principe să poată să fie membru al familiei regelui care să-şi împlinească propriile idealuri.

 

„A fost prea mult pentru el, nu îndeajuns pentru familia regală. Toate proiectele pe care le-a făcut rămân în continuare, vor fi preluate în continuare. Decizia a fost luată de majestatea sa Regele Mihai, dar în urma unor chibzuinţe care l-au inclus desigur pe Principele Nicolae”, a mai declarat Ioan Luca Vlad.

 

CITITI SI: UPDATE. Regele Mihai i-a retras titlul de Principe nepotului sau Nicolae si l-a inlaturat de la succesiunea coroanei

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22