Consilierul lui Zelenski sfătuiește serviciile din România să urmărească acțiunile Rusiei din țară

L. G. | 24.02.2023

Serviciile de informații din România ar trebui să urmărească cu atenție acțiunile Rusiei pe teritoriul țării noastre, spune Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Pe aceeași temă

Potrivit acestuia, Rusia finanțează mișcările extremiste din Europa și printre metodele sale de acțiune pot figura chiar și asasinatele politice în țările pe care dorește să le destabilizeze.

„Eu mereu subliniez că, în ipoteza în care Rusia nu va pierde războiul și nu va răspunde pentru crimele de război, în conformitate cu cadrul juridic internațional, va avea dreptul prioritar să domine Europa. Iar metodele Rusiei sunt foarte simple: criminalizarea societății, finanțarea bandelor de criminali care să sperie societatea. Vorbim și despre organizarea asasinatelor politice în diferite țări pentru a speria.

În orice țară, eu nu sunt pregătit să vorbesc exact despre România și politicienii din România, dar cred că este posibil în orice țară, pentru a repoziționa atenția țărilor pe problemele interne. Și, bineînțeles, în al treilea rând, vorbim despre coruperea elitelor politice și economice a diferitor țări. Acestea sunt instrumentele de bază ale Federație Ruse.

În ceea ce privește nume de familie exacte și acțiuni concrete ale Rusiei, cred că serviciile speciale din România ar trebui să urmărească cu foarte multă atenție tot ce are legătură cu Rusia. Mă refer aici la întâlnirile și acțiunile lor pe teritoriul României”, a declarat Podoliak, într-un interviu pentru Digi24.

Consilierul lui Zelenski a mai afirmat că Rusia dorește să se implice în treburile interne din multe țări europene pentru a redirecționa atenția acestor țări pe conflictele interne.

”Rusia finanțează mișcările ultra-radicale. Rusia are o influență extrem de activă prin spațiul informațional, încercând să propage ideea conform căreia pentru România și nu doar pentru România, ar fi mult mai convenabil să fie neutră și să scadă din ajutorul acordat Ucrainei. Aceste două instrumente sunt prezente în diferite țări, nu doar în România, dar și în întreaga Europă Continentală. În Franța, Italia și așa mai departe.

Rusia finanțează partidele de extremă dreaptă și a celor de extremă stângă, pentru ca ele să iasă pe străzi sau în spațiul online. Pe de altă parte, Rusia încearcă să fie extrem de prezentă în spațiul online pentru a transmite că trebuie să ne temem în continuare de ea”, a subliniat Mihailo Podoliak.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22