Consilierul premierului pe infrastructura, reclamat la DNA pentru exces de transparenta

Dora Vulcan | 06.05.2016

Catalin Drula, consilier al premierului Ciolos pe domeniul infrastructurii, sustine ca a fost reclamat la DNA de catre un grup de angajati ai Companiei de Autostrazi si Drumuri (CNADNR) dupa ce acesta a postat pe contul sau de Facebook informatii despre stadiul proiectelor de pe Centura București.

Pe aceeași temă

 

 

Drula a scris inclusiv despre stadiul licitatiei pentru Pasajul de la Domnești, o procedura tergiversata de cel putin 3 ani si care vizeaza unul din proiectele vitale din zona Capitalei. "Chipurile am dezvaluit informatii confidentiale despre procedura in curs, mai precis am informat publicul ca a fost semnat raportul procedurii" sustine Drula care mai spune ca, in urma plangerii la DNA, "lumea din CNADNR s-a speriat si nu (prea) mai vrea sa semneze comunicarea" castigatorului licitatiei, informeaza Hotnews.Catalin Drula este consilier pe infrastructura al premierului Ciolos venit din zona societatii civile, unde a activat ca membru in Asociatia Pro Infrastructura, organism infiintat in jurul utilziatorilor de pe forumurile de infrastructura. Drula a postat pe contul sau de Facebook in ultimele zile informatii legate de stadiul procedurilor licitatiei pentru executia pasajului de pe Centura de la Domnesti. In postarile sale, Drula a comunicat cu cetatenii si membrii initiativelor din zona Domnesti si Prelungirea Ghencea. Ca urmare a informatiilor publicate, Drula sustine acum ca i s-a facut o plangere la DNA din partea unor angajati ai CNADNR care il acuza ca a dezvaluit informatii confidentiale si ca a facut presiune asupra comisiei de evaluare a licitatiei pentru urgentarea procedurilor. Reamintim, licitatia pentru stabilirea unui constructor pentur Pasajul Domnesti a fost lansata abia in martie 2015, dupa mai bine de doi ani de promisiuni electorale.

 


Ce a scris Catalin Drula pe Facebook:

"Auzisem că prin administrația românească sportul denunțurilor și plîngerilor împotriva colegilor este în floare. Se reglează astfel meciuri interne, grupuri de interese, găști. Bineînțeles, efectul asupra oamenilor onești este de demoralizare și eventual de îndepărtare. Efectul asupra economiei este devastator - nu semnează nimeni nimic, toți sunt suspicioși, psihoza în instituții e în floare.

Se pare că mi-a venit și mie rîndul la denunț. Vina mea: am scris aici pe Facebook despre stadiul licitației pentru pasajul de la Domnești, o lucrare de artă așteptată de ani de zile într-o zonă sufocată de trafic. Chipurile am dezvăluit informații confidențiale despre procedura în curs, mai precis am informat publicul că a fost semnat raportul procedurii. Am fost reclamat la Președinție, la Primul Ministrul, la DNA, la Agenția de Achiziții, la gazete. Mai mult, într-o versiune intermediară circulată pe Facebook a “rechizitoriului” eram acuzat pe deasupra și de presiuni asupra comisiei de evaluare a licitației, adică de urgentarea procedurilor. “Acuzația” a fost scoasă din plîngerea finală.

Cu alte cuvinte, sunt vinovat de a cere eficiență autorităților și de transparență. Recunosc spășit, așa este. Îmi pasă de fiecare zi pierdută pentru proiectele României. Mă doare sufletul cînd amînăm cu lunile și ani finalizarea autostrăzilor din cauza unor hîrtii. Mă gîndesc la cei care mor pe DN-uri zilnic în lipsa unor drumuri moderne. Mi se pune un nod în gît cînd aud de încă și încă o amînare și îmi dau seama că trece vremea bună și nu se lucrează. Și da, am cerut la telefon de atîtea ori “n-ați putea vă rog să fie gata pînă miercuri, că e un proiect important, două săptămîni e mult, chiar contează!”. Sunt vinovat de toate astea și pe deasupra mai cred și în transparență. Cred că oamenii au dreptul să nu fie mințiți și să știe ce se întîmplă cu proiectele. Să fie informați.

Îmi asum toate aceste culpe și persist în activitatea mea “infracțională". Vă informez, dragi cetățeni, că astăzi ar trebui să se facă comunicarea cîștigătorului de la pasajul Domnești. De astăzi ar trebui să curgă cele 10 zile, după care, dacă nu mai contestă nimeni procedura, rămîne definitiv cîștigătorul licitației. Am spus "ar trebui" pentru că după denunțul de mai sus, lumea din CNADNR s-a speriat și nu (prea) mai vrea să semneze comunicarea. Ăsta este efectul mediului toxic din instituțiile noastre cu ani și ani de corupție și clientelism.

În final, am niște vești proaste pentru cei care au făcut denunțul: nu mă las!

ps Într-o ironie amară, grupul care a făcut plîngerea se numește “de reformă și restructurare CNADNR”. Aviz celor care nu cunosc meciurile și găștile din CNADNR și s-ar putea lăsa înșelați de o titulatură și de un fariseism bine mascat.
"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22