Consilierul PSD de la Sectorul 4 a predat la DNA înregistrările convorbirilor cu Nicușor Dan

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2020

Cristian Zărescu, consilierul primarului PSD Băluță de la Sector 4 a depus joi la DNA înregistrările în cu discuțiile telefonice cu Nicușor Dan legate de demolarea imobilului din Parcul Copiilor.

Pe aceeași temă

La plecarea de la sediul DNA, Cristian Zărescu a declarat presei că a venit pentru a depune înregistrările discuțiilor cu Nicușor Dan, la cererea procurorilor.

„Mi-au pus câteva întrebări, dar nu pot să dau mai multe amănunte. Deocamdată mi-au cerut să pun la dispoziție aceste înregistrări pe un suport audio. Înregistrările le-ati auzit și dumneavoastră, nu am pus la dispoziția celor de la DNA altceva decât a apărut (în presă – n.r.). Nu știu să spun pe cine ajută.” a declarat Zărescu la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ o oră, potrivit News.ro.

La DNA este deschis un dosar penal, ca urmare a unui denunț depus de mai mulți parlamentari PSD împotriva lui Nicușor Dan, pe care îl acuză de trafic de influență, luare de mită și spălare de bani.

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus în 15 septembrie un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, pe care îl acuză de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia, menţionând inclusiv înregistrarea audio a convorbirii dintre Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu, consilier primarului Sectorului 4, despre ordinul de demolare a unei clădiri din Orăşelul Copiilor aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache, zis şi „Câine”.

G4Media.ro susține că fostul jurnalist, Cristian Zărescu, a fost demis săptămâna trecută din funcția de șef de cabinet al primarului PSD de la Sectorul 4, Daniel Băluță. Zărescu era consilierul lui Băluță din campania electorală din 2016 când Băluță a devenit primar. Fostul jurnalist l-a înregistrat pe Nicușor Dan, candidatul USR PLUS susținut de PNL pentru Primăria Capitalei, și a făcut publice discuțiile cu acesta prin intermediul Danei Budeanu, o susținătoare înfocată a Gabrielei Firea.

În discuția înregistrată este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde „funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv. Candidatul dreptei, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a depus chiar o cerere de intervenție în acest caz.

În înregistrare, Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”. Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, insistă de patru ori că Primăria discută cu Mitrache, care „vinde droguri” și care „e acuzat de prostituție” pentru că Nicușor Dan "a garantat” pentru el. „Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu cladirea, eu cred ca el are dreptate”, răspunde Nicușor Dan. Mai mult, consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan răspunzând că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului.

Nicușor Dan a susținut, după publicarea înregistrării, că „mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea”.

El a spus că, fiind parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul a încercat găsirea unei soluții amiabile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22