Consiliul Concurenţei, aviz pentru Lactalis ca să preia Covalact şi Lactate Harghita

I.g. | 04.07.2017

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că a autorizat preluarea companiilor Covalact şi Lactate Harghita de către compania franceză Lactalis. Grupul francez va cesiona, însă, marca de unt La Dorna, pentru o anumită perioadă de timp, către o altă firmă.

Pe aceeași temă

 

 

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. În această situaţie, ar fi existat posibilitatea ca tranzacţia să conducă la creşterea preţului untului”, se arată în comunicatul de presă.

 

Tranzacţia a fost autorizată, condiția fiind aceea de respectare a unor angajamente asumate voluntar de către grupul Lactalis. Acesta și-a luat angajamentul de a cesiona marca de unt „La Dorna”, pentru o anumită perioadă de timp, către o companie cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis, a mai precizat Consiliul Concurenţei.

 

Totodată, compania trebuie să schimbe marca, deci va comercializa untul sub altă denumire. “Pe celelalte pieţe relevante nu au fost identificate îngrijorări concurenţiale având în vedere că următorii concurenţi pot crea o presiune concurenţială puternică asupra noii entităţi”, se mai arată în comunicat.

 

Grupul francez Lactalis, care a preluat anul trecut şi compania Albalact, a cumpărat în decembrie şi producătorul român de lactate Covalact, consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţa lactatelor din România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22