Consiliul National al Audiovizualului, in conflict permanent. Dupa ce au cerut revocarea sa din functie, cei sase membri CNA sunt dati in judecata de Laura Georgescu. Li se cer daune de 12.000 lei

T.d. | 31.03.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce la inceputul lunii martie a dat in judecata sase membri ai Consiliului National al Audiovizualului (CNA), din cauza faptului ca i-au fost reduse atributiile la conducerea institutiei prin modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare, presedintele Consiliului, Laura Georgescu, cere colegilor sai daune morale in valoare de 12.000 de lei.

Dosarul in cauza a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti in 9 martie. In acest caz, Laura Georgescu ii cheama in judecata pe Valentin Jucan, Monica Gubernat, Rasvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Viorel-Vasile Buda, dar si institutia CNA.

Obiectul procesului este anularea unui act administrativ al Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA) din 16 septembrie 2014. In aceasta cauza nu a fost stabilita inca o data, potrivit Mediafax.

Cu aceasta ocazie, Laura Georgescu solicita instantei “obligarea paratilor la plata de daune morale in cuantum de 12.000 de lei”.
 

Conflict in CNA

In 19 martie, sase membri CNA au votat pentru retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu, presedintele CNA si pentru a solicita Parlamentului revocarea acesteia din functie. Initiatoarea acestei actiuni este Monica Gubernat, membru al CNA, care a facut propunerea pentru a opri "conflictul permanent" din interiorul institutiei, care a ajuns deja in instanta.

CITESTE SI: Doi deputati cer demisia Laurei Georgescu de la sefia CNA: Lucrurile au ajuns departe. Laura Georgescu: Nu demisionez, nu am incalcat legea

Monica Gubernat a spus ca a fost determinata sa faca aceasta cerere de revocare de permanentele conflicte din interiorul institutiei: "Avand in vedere conflictul permanent din interiorul institutiei, conflict care a ajuns in instanta, conflictele de interese rezultate in urma acestei actiuni si o sa va dau un singur exemplu, CNA, in calitate de parat (in instanta, n.r.), trebuie sa depuna o interpelare, acea interpelare va suna in felul urmator: "CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat in judecata de doamna Laura Georgescu"; de asemenea, avand in vedere adrese asumate in numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflam din pacate din presa; de asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse in practica, corespondente cu diverse institutii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea si de imaginea institutiei, va propun spre adoptare o decizie prin care solicitam Parlamentului revocarea din functia de presedinte a doamnei Laura Georgescu", explica Monica Gubernat.

De cealalta parte, Laura Georgescu a spus ca va ramane la conducerea Consiliului, iar institutia isi va continua activitatea in aceeasi formula. Potrivit lui sefei CNA, decizia luata de cei sase mebri este ilegala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22