Consiliul National al PNL se intruneste maine, la Pitesti. Alina Gorghiu: Liberalii condamnati vor fi SUSPENDATI din partid

P.c. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Consiliul National al PNL se va intruni maine, la Pitesti. In cadrul intalnirii va fi aprobata forma finala a programului de guvernare al liberalilor si vor fi votate mai multe modificari ale statutului partidului care prevad, printre altele, suspendarea membrilor condamnati de justitie. La finalul reuniunii liderii liberali vor sustine o conferinta de presa, relateaza Hotnews.

 

Vasile Blaga, copresedintele PNL: Vom aproba forma finala a programului de guvernare"Am decis convocarea Consiliului National al PNL pentru data de 23 mai la Pitesti, ora 12,00. Pe langa o analiza a situatiei politice la zi, vom aproba forma finala a programului de guvernare. Au fost parcurse toate etapele, am discutat in comisiile de specialitate, in organizatii, am discutat cu societatea civila, cu partenerii sociali, sindicate, patronate si suntem deja in faza in care urmeaza sa il aprobam, asa cum trebuie, in Consiliul National", declara Blaga la finalul sedintei Comisiei de unificare a PNL.
 

El preciza ca in cadrul Consiliului National vor fi aprobate modificarile la statutul partidului care se refera la integritate, dar si un calendar privind pregatirea si organizarea alegerilor locale. "Ar trebui sa stabilim foarte clar criteriile si sa si stim exact cand si cum vor fi desemnati candidatii, astfel incat iarna sa ne prinda cu toate lucrurile rezolvate si din acest punct de vedere", spunea Blaga.

 

Alina Gorghiu: Liberalii condamnati vor fi suspendati din partid

 

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, vineri, ca liberalii condamnati vor fi sanctionati, in urma modificarilor aduse la statutul partidului. Membrii PNL care primesc condamnari in prima instanta vor fi suspendati din formatiuna politica, relateaza ziare.com


Alina Gorghiu a precizat ca masura nu se va aplica retroactiv: "Actiunea in administrativ-contencios le-ar da castig de cauza" liberalilor nemultumiti ca au fost suspendati.
 

"PNL va fi partidul care, dupa ce va introduce aceste criterii de integritate in Statut, va avea cea mai aspra sanctiune pentru cei care au probleme cu lege", este opinia lui Gorghiu, convinsa ca modificarea va fi "imbratisata de colegi, maine, la Pitesti".

 

Liderul liberal a subliniat ca masura va fi implementata chiar de sambata, daca Statutul modificat primeste votul favorabil al membrilor PNL, la Consiliul National din Pitesti. Pedepse in noul Statul vor exista si pentru arestatii preventiv sau la domiciliu, insa Gorghiu nu a precizat cu exactitate care vor fi acestea, adaugand ca pentru liberalii anchetati sub control judiciar nu sunt pevazute sanctiuni.
 

Liberalii care fac declaratii publica contra partidului vor fi sanctionati

 

Liberalii care vor face declaratii impotriva partidului, in spatiul public, vor fi de asemenea sanctionativor fi nevoiti de acum sa fie rezervati in declaratii impotriva partidului, pentru ca si ei vot avea de suferit. "S-a facut o discutie foarte interesanta si in interior (...). Nu ne dorim sa intoxicam spatiul public, orice partid are o reglementare care prevede ca cei care fac declaratii impotriva partidului sa fie sanctionati. Vor fi sanctionati cei care au pozitii contrare partidului", a precizat Gorghiu, mentionand ca pedeapsa cea mai usoara este avertismentul, dar ca mai exista si altele. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22