Consiliul National al PSD. Tariceanu, Gabriel Oprea si Daniel Constantin si-au declarat loialitatea fata de alianta de la guvernare

Fara Autor | 21.03.2015

Pe aceeași temă

Liderii coaliției de la putere și-a declarat sâmbătă, la Consiliul National al PSD, loialitatea față de social-democrați și de Guvernul aflat la putere și în care sunt parteneri.

 

Daniel Constantin: PC, loial în alianță

 

"Am vrut să vin azi în fața dvs. cu un obiectiv foarte clar — să vă asigur că PC este un partid serios și loial în alianța de guvernare. Azi, dincolo de alianțe politice, este în interes public, național și chiar european să demonstrăm că această alianță este cea de care are nevoie România. România are nevoie de stabilitate. (...) Românii au nevoie ca această alianță să ducă mai departe un proiect care a început în 2012. Am venit să vă asigur că am ales soluția pe termen lung, și nu o improvizație de moment", a declarat daniel Constantin, citat de Agerpres.

 

Gabriel Oprea rămâne devotat și lui Ponta, și interesului național

 

UNPR susține atât Guvernul Ponta, cât și actuala majoritate parlamentară, "indiferent de speculații", a declarat Oprea.

"Ne-am respectat cuvântul dat. De fiecare dată ne-am demonstrat onestitatea și seriozitatea, fiindcă am pus întotdeauna umărul la stabilitatea economică și politică a acestei țări. Vom face același lucru în continuare. De aceea, susținem Executivul condus de Victor Ponta și susținem actuala majoritate parlamentară. Indiferent de speculații, UNPR rămâne fidel principiului stabilității. Suntem în acest Guvern pentru a guverna. Nu facem jocuri de culise, înțelegeri pe sub masă și, cel mai important, nu ne lăsăm partenerii la greu. Acesta este modul în care UNPR înțelege să facă politică", a susținut Oprea, citat de Agerpres.

 

Liderul UNPR a explicat că interesul național îi cere, totuși, să fie uneori și față de cel pe care Ponta îl cataloga drept adversarul politic al PSD, președintele Klaus Iohannis.

 

"Totodată, UNPR rămâne fidel interesului național. Susține orice demers în acest sens, indiferent de inițiatorul acestuia. Prin urmare, așa cum îl susținem pe Victor Ponta la guvernare, la fel îl susținem pe președintele Klaus Iohannis în proiecte majore de securitate națională, pe care și le asumă în acord cu prevederile Constituției. Suntem un partid de construcție. (...) Vom vota orice proiect de interes național pentru România", a precizat Oprea, citat de Agerpres.

 

Călin Popescu Tăricean: Sunt partener loial la guvernare

 

"Sunt aici în calitate de președinte al PLR, ca partener loial de guvernare și sunt aici pentru a vă spune că apreciez foarte mult seriozitatea și deschiderea de care ați dat dovadă în toți acești ani pentru derularea proiectului politic numit USL. Am primit pentru acest proiect un mandat de patru ani și avem obligația față de cetățenii care ne-au votat să-l ducem la bun sfârșit și am convingerea că împreună vom reuși acest lucru. Îmi face plăcere să revăd și să discut cu oamenii cu care alături am trecut prin momente politice importante, fie că sunt cei din PSD, PC, fie că sunt cei din UNPR. (...) Împreună am câștigat bătălii electorale importante împotriva lui Traian Băsescu și a PDL. În acest moment, cea mai importantă constatare este că economia României are o tendință de creștere solidă și stabilă, care nu poate fi de nimeni contestată", a spus președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22