Consiliul Rectorilor a sărbătorit Anul chinezesc al Porcului la Arad

Redactia | 13.02.2019

Presa arădeană a avut numeroase subiecte de divertisment cu ocazia Consiliului Național al Rectorilor întrunit la începutul lunii februarie la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Pe aceeași temă

Gazda memorabilului eveniment a fost Ramona Lile, campioana plagiatelor academice, rector al Universității „Aurel Vlaicu”

Soarta educației academice le-a ocupat maxim 2-3 ore din cele 2 zile ale consiliului, timp în care rectorii au avut parte de un program bogat în distracție și calorii. Protocolul a început din primul moment cu delegația deplasată la Timișoara pentru a o întâmpina pe Ecaterina Andronescu la scara avionului cu flori și pupături.

Pe merit, din moment ce doamna ministru a rezolvat problema plagiatelor, numită „o problemă minoră” care îi dă totuși dureri de cap Ramonei Lile (rectorița aflată în cercetare la Consiliul Național de Etică pentru vreo 12 plagiate, plus cel din 2012 pentru care a și fost sancționată). Nu puteau lipsi de la înaltul for protectorii PSD-ALDE ai educației universitare arădene, de la Dorel Căprar la Mihai Fifor și Sorin Câmpeanu, precum și indispensabilii secretari de stat Andea și Gigel Paraschiv, toți binecuvântați de fețele bisericești locale.

Gazdele s-au dat peste cap să îi distreze pe oaspeți și le-au oferit o serbare în roșu pentru a celebra Anul Nou Chinezesc, Anul Porcului cum zice zodiacul. Cu dansuri, cântece, arte marțiale și discursuri de sezon:„Este un eveniment special pentru universitatea noastră”, a cuvântat doamna Lile promițând publicului proiecte chinezești mărețe transplantate în Arad.

Totuși, nu acesta a fost evenimentul cel mai amuzant al Consiliului Rectorilor ci o prezentare de modă desfășurată printre scaunele aulei. Doamne și domnișoare care n-au călcat niciodată pe cat-walk au defilat în ținute provinciale, similare celor pe care le vedem în capitală pe la Dragonul Roșu, sau la Boul Roșu cum se numește la Arad un magazin de textile.

Nu știm dacă a contribuit și d-na Țuroiu, șefa ICR și specialistă în modă, și ea prezentă la adunarea rectorilor. Jurnaliștii de la ARQ și de la Aradon au fotografiat tot. Se distinge în fundal doamna rector într-un costum cambrat bleu-jandarm cu broderii suave de primăvară, asortat cu ciorapi negri compacți.

Una din mesele bogate oferite de universitatea de stat, ar fi avut loc la hanul Moara cu Noroc din Ineu, zic gurile jurnalistice rele, în parte proprietate a fostului președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru corupție. Soția lui a preluat acțiunile după încarcerarea soțului. E de presupus că locul a fost ales pentru legătura literară subtilă între Anul Porcului și Lică Sămădăul din nuvela lui Slavici. O poză de grup, toată o veselie, o arată pe biata rectoriță de la Universitatea „Vasile Goldiș”, singura privată din Arad, moștenită din tată în fiică și de la partid la partid, undeva în spate, complet ignorată. E nedrept, a pus și ea umărul la dezmățul de evenimente „culturale”.

Cât despre ce au apucat să discute rectorii despre soarta universităților românești în puținul timp alocat pentru chestii serioase, s-au consemnat mai ales veștile bune: bugetul e mare, școlile doctorale vor fi evaluate după metodologia actuală cu accent pe „calitate”, acreditarea și autorizarea se vor face după noi „indicatori” etc.

Cititorii Aradon au fost ironici față de înalta adunare care a pus în aceeași oală și sală Centenarul, 100 de ani de admnistrație publică, Anul nou chinezesc, defilarea de modă și problemele arzătoare ale educației academice.„A venit Abramburica la Arad ...! de ce o fi venit, să vadă ce și unde se mai poate săpa, să-și poată pune pesedeii semianalfabeți pe funcții ?, a comentat arad68 pe forum. Uf, arădenii ăștia cârcotași...

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22