Consiliul UE își reafirmă sprijinul pentru candidatul francez la funcția de procuror-șef european

Laurentiu Gheorghe | 05.04.2019

Consiliul își reafirmă susținerea pentru candidatul francez, după ce și runda a treia de negocieri a eșuat și spune că negocierile ar putea continua după instalarea noului Parlament European.

Pe aceeași temă

Echipa de negociere a Consiliului își exprimă regretul, într-un comunicat, că nu se fac progrese suplimentare în privința desemnării primului procuror șef al UE.

Consiliul consideră că EPPO are nevoie de un profesionist cu experiență, independent, care să poată să pună în funcțiune instituția încă de la început. Misiunea primului procuror șef al UE pe parcursul celor 7 ani de mandat va consta, în special, în construirea structurii administrative și operaționale a instituției și în stabilirea unor bune relații de lucru cu autoritățile judiciare naționale.

Echipa de negociere a Consiliului reiterează faptul că, deși recunoaște valoarea celor trei candidați selectați, candidatul preferat al Consiliului pentru această funcție este dl Bohnert. Echipa de negociere precizează că a informat periodic Consiliul (la nivelul Coreper) cu privire la negocieri, pentru confirmarea acestui mandat.

Negociatorii Consiliului și-au exprimat deschiderea pentru o nouă reuniune săptămâna viitoare, la o dată care urmează să fie stabilită. În cazul în care negocierile nu vor fi încheiate săptămâna viitoare, probabil că acestea vor fi reluate odată ce noul Parlament este instalat, se mai arată în comunicat.

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE privind numirea procurorului-șef european au ajuns într-un impas joi, astfel încât cea de-a patra rundă de discuții, programată pentru săptămâna viitoare, pe 10 aprilie, a fost anulată, au declarat surse europene pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, Consiliul a propus negocieri pe 12 aprilie, dar Parlamentul a respins oferta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22