Consiliul UE și Parlamentul European urmează s-o propună pe Kovesi la șefia Parchetului European

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

După ce și Consiliul European a decis s-o susțină pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, marți, pentru fosta șefă a DNA mai urmează câteva formalități până la numirea în funcție.

Pe aceeași temă

Marți, urmează ca echipa de negociere a Consiliului UE să înștiințeze echipa de negociere a Parlamentului European asupra noului vot din COREPER. Întâlnirea dintre echipele de negociatori va avea loc, cel mai probabil seara, in jur de ora 19:00, anunță Ziare.com, citând surse de la Bruxelles.

Urmează apoi ca decizia sa fie formalizata și în următoarea ședința a Conferinței Președinților de grupuri parlamentare, care va avea loc in 17 octombrie.

In principiu, ultima etapa a negocierii va însemna desemnarea oficiala a fostei sefe a DNA drept candidat pentru functia de procuror-sef european.

Urmează, apoi, pentru ca procedura de numire sa se incheie, un vot in plenul Parlamentului European.

****

In 19 septembrie, blocajul din Consiliul UE in privinta candidatului pe care il sustine pentru sefia Parchetului European a fost solutionat, printr-un nou vot dat de ambasadorii statelor la UE in COREPER: Laura Codruta Kovesi a fost votata cu o majoritate covarsitoare, 17 voturi din 22.

Nu stim cu certitudine cum a votat ambasadorul Romaniei, Luminita Odobescu, dar surse europene si politice coroborate arata ca aceasta ar fi votat contra solicitarii premierului Dancila, adica proKovesi. Totusi, votul a fost unul secret.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22