Constantin a înregistrat Pro România, lansarea oficială luni. Demisii în bloc la ALDE sector 6

Dora Vulcan | 26.05.2017

Exclus recent din ALDE după ce l-a criticat pe celălalt copreședinte, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin a depus actele pentru înființarea unei noi formațiuni: Pro România. El se bazează pe demisiile în bloc din ALDE ale celor nemulțumiți de stilul autoritarist al lui Tăriceanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE: Deputatul Damian Florea a anunțat miercuri că demisionează din ALDE împreună cu mare parte a organizației Sector 6 și că îl urmează pe Daniel Constantin și pe "oamenii de bună factură din ALDE" într-un "nou episod politic".

 

 "Ce se întâmplă astăzi în ALDE întrece orice imaginație, este o politică a epurărilor, o politică făcută numai de dragul funcțiilor. Nu am crezut niciodată că vom ajunge în această situație, în care abuzul și minciunile conducerii să ia locul consensului. Vrem să facem politică în continuare, o vom face alături de Daniel Constantin pentru că noi credem că rostul unui partid politic este să dezbată intern și să găsească soluții la problemele cu care se confruntă cetățenii, nu doar aici la București ci în întreaga țară. ALDE a eșuat lamentabil pe scena politică, după alegerile parlamentare. Drumurile noastre se despart astăzi în mod definitiv pentru că nu vrem să fim parte a abuzului. Mergem mai departe alături de Damian Florea și de oamenii de bună factură din ALDE, într-un nou episod politic", susțin demisionarii în comunicat.

 

 

Alături de Daniel Constantin sunt cei excluși sau propuși spre excludere, în ultima perioadă, din ALDE - Mircea Banias, Eugen Durbacă, Damian Florea -, dar și fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu.

 

 

Constantin anunță înregistrarea la tribunal a formațiunii pe pagina sa de Facebook:

 

 

 

Între timp se înmulțesc demisiile în masă din partidul lui Tăriceanu, demisionarii alăturându-i-se în noua construcție politică. Cel mai recent anunț a venit de la filiala ALDE sector 6.

 

 

„În urma deciziei Biroului Politic Executiv al ALDE de a propune excluderea deputatului Damian Florea din partid, organizaţia ALDE Sector 6 împreună cu organizaţia de tineret a decis să demisioneze astăzi din partid”, au transmis foștii colegi ai lui Tăriceanu, printr-un comunicat de presă. Aceștia mai susțin că în ALDE se practică acum „o politică a epurărilor, o politică făcută numai de dragul funcțiilor”. Deputatul Damian Florea a precizat că i s-ar alătura 260 de membri din cei 300 ai filialei, scrie Agerpres.

 

Acum câteva zile, alți peste 200 de membri ai ALDE sector 4 și-au dat demisia. „Este fosta filială PC. Toți plecăm”, declara, la acel moment, fostul co-președinte ALDE sector 4 Letiția Stoian.

 

Tot în ultima perioadă, și-au mai anunțat plecarea din ALDE oameni de la organizațiile sector 5 și sector 1 (circa 400 de membri, potrivit fostului lider al filialei, Răzvan Mitu).

 

Daniel Constantin primește ajutor în formarea noului partid de la Victor Ponta. Fostul șef al Executivului a admis că-l ajută pe Constantin așa cum l-a ajutat pe Călin Popescu Tăriceanu în 2014, când a plecat din PNL și a înființat Partidul Liberal Reformator (PLR), care avea să fuzioneze cu Partidul Conservator condus de Daniel Constantin, rezultând ALDE

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22