Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de interne, numit de Klaus Iohannis consilier de stat

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne in perioada Conventiei Democrate, a fost numit de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, consilier de stat. Dudu Ionescu va fi director al Oficiului Informatii Integrate din cadrul Departamentului Securitatii Nationale de la Cotroceni, relateaza Hotnews.

 

Ionescu este licentiat al Facultatii de Aeronave din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Si-a inceput cariera ca inginer si a fost cercetator la Centrul de Motoare de Aviatie Bucuresti.


A fost deputat PNTCD in legislatura 1992 - 1996, apoi secretar de stat in Ministerul Apararii in Guvernul CDR, ulterior ministru de interne. 
 

Controversa amnistiei


In calitate de ministrul interimar al apararii, Dudu Ionescu lanseaza in aprilie 1998 ideea unei amnistii generale legate de evenimentele din 89, care a generat un val de critici in societatea civila si organizatiile de revolutionari. Potrivit relatarilor in presa de la acel moment, "ministrul interimar al apararii, Constantin Dudu Ionescu, a afirmat ca va propune un proiect de lege privind amnistierea unor fapte care nu au caracter penal, petrecute in decembrie 1989. Era vorba despre actiunile intreprinse de generali de armata cu functii importante de conducere, precum si de militari care au participat la represiunea indreptata impotriva manifestantilor de pe strazile Timisoarei, in 17 decembrie, precum si la inabusirea revoltelor de strada de la Bucuresti, Sibiu, Brasov si alte localitati ale tarii, incepind cu 21 decembrie 1989. Dudu Ionescu a precizat: "Proiectul de lege nu se va referi doar la ofiteri, ci si la alte persoane", si va avea in vedere fapte care nu au "caracter penal".Punctul de vedere al ministrului apararii a fost imbratisat de presedintele Romaniei, Emil Constantinescu." 

 

A ocupat functia de secretar-adjunct al PNTCD. Dupa esecul partidului la alegerile din 2000, care au dus la disparitia partidului din Parlament, Dudu Ionescu s-a inscris, in noiembrie 2003 in PUR-ul lui Dan Voiculescu. A explicat la vremea respectiva a optat pentru PUR intrucit, dupa rezilierea protocolului cu PSD si dupa declaratiile de apropiere fata de PPE, este cel mai bine plasat pentru a putea construi un partid de orientare populara. Dudu Ionescu  a demisionat din partidul lui Voiculescu in mai 2005. 


La alegerile pentru Parlamentul României din 2008, a candidat din partea PD-L, într-un colegiu din sectorul 4, Bucuresti. Desi s-a clasat pe primul loc ca număr de voturi, nu a fost ales deputat.

Ionescu a ocupat timp de cativa ani functia de general manager la reprezentanta din Romania a holdingului Elbit Systems Israel. Potrivit unor surse, ar fi intrerupt relatiile cu Elbit Systems in 2010. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22