Constructia unui depozit de deseuri in judetul Suceava atrage criticile Comisiei Europene

T.d. | 01.06.2015

Pe aceeași temă

Problema constructiei unui depozit de deseuri in judetul Suceava atrage criticile Comisiei Europene. Corina Cretu, comisarul pentru Politica Regionala, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la acest proiect potential daunator pentru mediu.

Cretu a transmis, in acest sens, o scrisoare deschisa catre ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, si cel al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Comisarul pentru Politica Regionala atrage atentia asupra posibilei folosiri de fonduri europene in proiecte ce pot dauna Carpatilor.

“(…) vreau sa ma asigur ca fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune in pericol aceasta nepretuita resursa”, se arata in scrisoarea citata de Agerpres.

Prin pozitia exprimata, Corina Cretu raspunde ingrijorarilor cetatenilor si presei in privinta posibilei construiri a unui depozit ecologic de deseuri in Judetul Suceava, ca parte integranta a unui proiect de gestionare a deseurilor.

Oficialul europeana atrage atentia asupra respectarii legislatiei europene de mediu si a obiectivelor stabilite in domeniul gestionarii deseurilor, in Tratatul de aderare.

Aceasta inseamna”, mai arata Corina Cretu, “ca toate autoritatile publice si de mediu, la nivel local si national, trebuie sa fie consultate pentru a obtine autorizatiile si acordurile necesare si ca, de asemenea, trebuie organizate consultari publice ale populatiei in primele faze de dezvoltare a proiectului”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22