Consultanții lui Victor Ciorbea în problema completurilor de 3 sunt 3 condamnați pentru corupție

Laurentiu Gheorghe | 15.02.2019

Adrian Severin (4 ani), notarul Aurel Jean (2 ani) și avocatul Toni Neacșu (2 ani) plus ziariștii de casă ai lui Dan Voiculescu (10 ani) s-au întâlnit cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Pe aceeași temă

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat la sfarsitul lunii ianarie ca Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constitutionala privind alcatuirea completurilor de trei judecatori de la Inalta Curte, iar cei aflati in curs de judecata sau in cale de atac pot ridica exceptii de neconstitutionalitate in fata instantei.

Potrivit unui comunicat remis joi de institutia Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a avut o intrevedere cu mai multi petitionari care contesta modul de constituire a completurilor de judecata.

"Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, alaturi de doamna Emma Turtoi, Sef Serviciu Contencios Constitutional, si alti doi consilieri din cadrul institutiei, s-au intalnit cu doamna Adina Anghelescu, senior editor la publicatia LUJU.ro, domnul Toni Neacsu, avocat, domnul profesor universitar Dr. Adrian Severin, domnul Prof. Univ. Dr. Constantin Sima si domnul lector univ. dr. Jean Paul Andrei", conform Reuters.

Toni Neacsu este avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a liderului PSD, Liviu Dragnea. El a fost condamnat in martie 2015 de un complet de 5 judecatori la un an inchisoare cu suspendare, intr-un dosar in care era acuzat ca in perioada in care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incasat nejustificat salariu si diurna in valoare de aproape 67.000 de lei.

Adina Anghelescu este o obișnuită a platourilor Antena 3 și susținătoare a ideilor lui Dan Voiculescu.

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD, a fost condamnat definitiv in noiembrie 2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta.

Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv in dosarul Mazare la doi ani de inchisoare cu suspendare "pentru comiterea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni".

Constantin Sima este fostul sef al Asociatiei Procurorilor din Romania.

Potrivit Avocatului Poporului, petitionarii au depus si memorii la sediul institutiei, au solicitat sesizarea CCR in legatura cu constitutionalitatea constituirii completurilor de judecata, atat la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cat si la nivelul celorlalte instante judecatoresti, civile sau penale.

"Argumentele solicitantilor au fost invocate din perspectiva considerentelor retinute de catre Curtea Constitutionala a Romaniei in Decizia 685/2018.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a solicitat petentilor sa depuna precizari scrise cu privire la cele relatate si a declarat ca reprezentantii institutiei pe care o conduce vor analiza petitiile inaintate de cei prezenti, cat si alte memorii adresate pe aceeasi tema, si se va lua o decizie care va fi comunicata", concluzioneaza comunicatul Avcatului Poporului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22