Consultare online privind demiterea lui Barna, cerută de el după eșecul la prezidențiale

Dora Vulcan | 12.11.2019

Președintele USR, Dan Barna, candidat al alianței USR PLUS la prezidențiale, care a ratat intrarea în turul doi de scrutin, a cerut consultare internă online privind demiterea sa.

Pe aceeași temă

Într-o ședință tensionată a consiliului politic care a avut loc în noaptea de luni spre marți, mai mulți lideri USR i-au cerut ca asumarea responsabilității pentru eșec să se finalizeze prin înaintarea demisiei sale de la șefia partidului.

Mai mulți lideri ai partidului, printre care fosta sa contracandidată la șefia partidului, Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghica i-au cerut, luni seara, demisia lui Dan Barna din funcția de președinte al USR.

Barna s-a apărat și a menționat că partidul este cel care trebuie să decidă dacă își continuă sau nu mandatul obținut la Congresul din luna septembrie.

Cei care i-au cerut demisia lui Barna au criticat și echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidențiale pentru strategia care a dus candidatul USR-PLUS la un scor mult mai mic decât cel obținut de alianță la alegerile europarlamentare.

Joi va avea loc o ședință a Biroului Național în care se va stabili procedura prin care Dan Barna ar urma să își pună mandatul pe masă.

Tot joi va fi discutată și fuziunea cu PLUS, cerută tot mai insistent de partenerii de alianță electorală, conduși de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș, după eșecul lui Barna.

Diferențele de opinie și de mod de lucru între PLUS și USR s-au făcut simțite mai ales în campania electorală, useriștii plângându-se că oamenii lui Cioloș „nu au tras”, nu s-au implicat pentru Dan Barna și ar fi muncit mai puțin decât colegii de la celălalt partid. În aceeași măsură, cei de la PLUS s-au plâns de certurile interminabile din interiorul USR, purtate în permanență pe grupurile de Facebook interne, de pe care de altfel Cioloș și oamenii săi s-au retras, și de refuzul useriștilor de a folosi expertiza celor de la PLUS în strategii de campanie, scrie Digi 24 într-o analiză pe subiect, sub semnătura lui Robert Kiss. Viziuni diferite au fost și în privința intrării la guvernare, PLUS declarându-se în repetate rânduri dispus să își asume participarea într-un Executiv alături de PNL, în vreme ce USR s-a opus, lucru care duminică s-a dovedit a fi fost o greșeală tactică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22