Contestația DNA față de revocarea controlului judiciar în cazul deputatului Păun, la ICCJ

E.b. | 16.08.2016

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) dezbate azi contestația DNA împotriva deciziei de revocare a controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun.

Pe aceeași temă

 

Instanța supremă a decis, la 3 august, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este judecat pentru deturnare de fonduri europene, însă hotărârea a fost atacată de procurorii anticorupție, conform stiri.tvr.ro.

 

În același dosar, magistrații au revocat atunci controlul judiciar și pentru Florentina Rotariu, manager general al Asociației Partida Romilor "Pro Europa".

 

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA pe 20 iulie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

De asemenea, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor și folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

Potrivit DNA, Nicolae Păun și ceilalți inculpați din acest dosar au creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene, prin intermediul Asociației Partida Romilor "Pro Europa", care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22