Contestatia liberalilor in cazul Dan Sova, dezbatuta miercuri de Curtea Constitutionala

T.d. | 05.05.2015

Pe aceeași temă

Contestatia Partidului National Liberal (PNL) privind hotararea data de Senat in cazul Dan Sova va fi dezbatuta miercuri de Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Liberalii au sesizat, acum doua saptamani, Curtea Constitutionala, cu privire la neconstitutionalitatea Hotararii Senatului in cazul incuviintarii retinerii si arestarii lui Dan Sova. PNL sustine ca Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza sau nu retinerea si arestarea senatorului social-democrat, potrivit Romania Libera.

Consideram ca redactarea hotararii s-a facut cu incalcarea considerentelor Curtii Constitutionale, atestarea rezultatului votului dat cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, asa cum este cuprins in dispozitivul deciziei acesteia, neputand fi facuta printr-o <<hotarare de constatare>> care lasa loc la interpretari”, arata liberalii in sesizare.

Potrivit acestora, “Senatul trebuia sa-si asume decizia prin care incuviinteaza ori nu retinerea si arestarea senatorului in cauza”.

De altfel, si presedintele CCR Augustin Zegrea spunea, acum doua saptamani, ca in cazul in care va fi declarata neconstitutionala, hotararea Senatului in cazul Sova se va relua votul si se adopta o noua hotarare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22