Contractul ”Big Brother” (SRI), de accesare a băncilor de date ale statului, pe mâna lui Ghiță

Dora Vulcan | 29.05.2017

Asocierea dintre firmele Siveco România SA și Nova Tech Integrated Solutions SRL, deținută în trecut de un interpus al omului de afaceri Sebastian Ghiță, umează să fie anunțată câștigătoare a celei de-a doua licitații organizate de SRI în vederea dezvoltării Sistemului Informatic Integrat (SII Analytics), scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Contractul are o valoare e 31,5 milioane de euro.

 

"Faţă de elementele speculative publicate în presă, care fac referire la proiectul SII Analytics, facem precizarea că Serviciul Român de Informaţii a respectat fără echivoc toate  prevederile legale care reglementează derularea achiziţiilor publice, iar acestea au fost supuse permanent controlului instituţiilor abilitate. SRI a respectat prevederile legale care reglementează modalitatea de accesare a fondurilor europene şi desfăşurarea achiziţiilor publice în România, a asigurat transparenţă tuturor  procedurilor derulare încă de la depunerea documentaţiei de accesare a finanţării necesare implementării proiectului SII Analytics. A prezentat opiniei publice şi a comunicat mass-media toate detaliile necesare înţelegerii scopului, rolului şi modalităţii de funcţionare a SII Analytics, aspecte care au inclus şi date referitoare la modalitatea de organizare şi la criteriile de atribuire  a licitaţiei publice organizate pentru implementarea proiectului. De asemenea, a comunicat atât Comisiei de Control Parlamentar a activităţii Serviciului, cât şi altor instituţii sau organizaţii interesate toate datele referitoare la proiectul SII Analytics, de la aspecte legate de fundamentarea necesităţii, până la etapele parcurse de SRI pentru accesarea finanţării şi derularea procedurii de achiziţie”, spune SRI într-un comunicat legat de atribuirea licitaţiei de modernizare a "SII Analytics":

  

 

Reacția SRI survine dezvăluirilor făcute de Sorina Matei  care a scris că SC Nova Tech Integrated Solutions SRL, înfiinţată în august 2015, a fost deţinută până de curând de Liviu Mircea Uruc (95% din acțiuni), interpus al lui Sebastian Ghiţă, şi de Iulian Răzvan Băicoianu, cu 5%. Uruc a fost și administrator al firmei. În octombrie 2015, firma și-a majorat capitalul social, astfel că Liviu Uruc a ieșit din societate. Avocatul împuternicit al firmei a devenit avocatul lui Sebastian Ghiţă, Andrei Nicolescu.

 

 

 

Serviciul Roman de Informatii a fost acuzat in luna august 2016 de cateva ONG-uri ca dezvolta un sistem IT prin care ar vrea sa copieze baze de date ale mai multor institutii publice pentru a dezvolta un adevarat sistem Big Brother. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22