Contractul pentru Autostrada A3/ Bors - Suplacu de Barcau, aproape de reziliere

E.b. | 05.11.2016

Contractul de peste 700 de milioane de lei pentru construirea celor 64 de km din autostrada A3 de la Bors la Suplacu de Barcau incheiat cu asocierea Corsan-Corviam este la un pas de reziliere,

Pe aceeași temă

 

 

Constructorul cere oficial acest lucru Companiei de Drumuri (CNAIR, fosta CNADNR). Directorul CNAIR, Catalin Homor, a declat ca, cel mai probabil, contractul va fi reziliat si avansul deja acordat cosntructorului va fi recuperat in baza unei scrisori de garantie bancara, conform HotNews.ro.
 

 

Cel mai probabil contractul va fi reziliat si avansul deja acordat cosntructorului va fi recuperat in baza unei scrisori de garantie bancara. "Acest contract cu asocierea Corsan-Corviam a fost unul cu probleme de la inceput. Nu s-au mobilizat, nu au lucrat", a spus Homor.

 

"Au fost probleme legate de capacitatea constructorului de a se mobiliza. Ca o consecinta a avansului foarte mic, spre zero, am decis sa aplicam in urma cu doua saptamani o penalizare contractuala de 75 de milioane de lei. E din ce in ce mai evident ca nu are capacitatea sa duca la bun sfarsit contractul", a declarat pentru HotNews.ro, Catalin Homor.

 

"Am primit la Companie [n.r. CNAIR] intentia de reziliere din partea constructorului. E din ce in ce mai certa rezilierea", a mai spus Homor.

 

In ceea ce priveste avansul acordat de stat pentru demararea constructiei, in urma contractului semnat cu Corsan-Corviam in mai 2015, Homor spune ca acesta va fi recuperat.

 

"Orice avans se acorda in baza unei scrisori de garantie bancara. Daca respectivul nu foloseste avansul pentru proiect sau nu-l justifica pana la finalul anului noi ne putem recupera banii la orice moment de la respectiva banca", a declarat Homor.

 

"Vom relicita tronsonul pana la finalul anului. Se suprapune fericit calendarul, ca in perioada de iarna cand nu se poate lucra, sa facem procedura de achizitie publica. Speramc a ana in mai sa avem un nou constructor pe acest lot", a mai declarat directorul Companieid e Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Tronsonul A3 Suplacu de Barcau - Bors a fost contractat in mai 2015 catre asocierea Asocierea Corsan - Corviam Construccion - SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution  SRL & SC Via Design SRL pentru circa 701 milioane de lei (fara TVA).

 

In septembrie, Ministerul Transporturilor anunta ca este gata sa rezilieze contractul din cauza ca asocierea Corsan-Croviam nu s-a mobilizat deloc pe santier si lansa un ultimatum pentru jumatatea lunii. In cele din urma, contractul nu a fost reziliat pentru ca asocierea Corsan-Corviam a mobilizat utilaje si muncitori pe santier, insa lucrarile nu au avansat mai deloc. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22