Control al Inspecției Judiciare la Curtea de Apel după controversele privind repartiția dosarelor

Redactia | 05.02.2019

Inspecția Judiciară a anunțat că începe un control tematic la Curtea de Apel Bucureşti, care privește modul de repartizare a dosarelor la completurile de judecată.

Pe aceeași temă

”În perioada 11 – 18 februarie a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control la Curtea de Apel Bucureşti cu următoarele obiective:

a) verificarea respectării dispoziţiilor din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti referitoare la repartizarea actelor de sesizare;

b) identificarea eventualelor vulnerabilităţi ale programului informatic utilizat în scopul distribuirii aleatorii a cauzelor”, transmite Inspecția Judiciară într-un comunicat remis presei miercuri.

Controalele ar avea legătură cu controversele legate de repartiția unor dosare extrem de sensibile la judecătorii Vasile Bîcu și Alina Ghica., scrie G4Media.ro,

În acțiunea inițiată de Ministerul Apărării contra Administrației Prezidențiale în contencios administrativ pentru anularea decretului prezidențial de prelungire a mandatului generalului Ciucă la șefia Statului Major, ministerul a sesizat Curtea de Apel până când dosarul a ajuns la judecătorul Bîcu. Potrivit regulamentelor interne, acesta trebuia să trimită dosarul la primul complet sesizat, dar nu a făcut-o.

În privința Alinei Ghica, ar exista semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte, scrie sursa citată.

articolul integral pe G4media.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22