Control al ministrului Sănătății la INML după comunicările făcute de institut în cazul Caracal

Dora Vulcan | 22.08.2019

Ministerul Sănătății face un control la Institutul de Medicină Legală la cererea lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, care acuză intoxicări ale presei făcute de institut în cazul Caracal.

Pe aceeași temă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dispus un control la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a face verificări privind aspecte administrative.

De asemenea, se fac verificări şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, cu privire la solicitarea făcută de Alexandru Cumpănașu, de a se verifica modul în care INML a administrat informația dată publicității despre expertizele făcute în cazul Caracal, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că poate face un control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din Capitală doar din punct de vedere administrativ.

Alexandru Cumpănaşu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătăţii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor”.

Cererea lui Cumpănașu survine unui comunicat de presă transmis de INML, care anunța, la patru săptămâni de la începerea anchetei, că se reiau ”cu celeritate” analizele ADN în cazul Caracal „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiţiei”.

Cumpănașu acuză autoritățile că au încercat să prezinte faptul că Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu sunt moarte, fără să aibă probe concrete în acest sens.

De asemenea, Cumpănașu a anunțat că va depune o soilicitare la biroul Interpol în care va cere căutarea celor două fete ”în întreaga Europă și nu numai”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22