Control IJ la DNA despre magistrații anchetați. Toader a aflat informații de la candidați

Dora Vulcan | 30.07.2018

Inspecția Judiciară anunță că va face cun control de două luni, începând din 1 august, la DNA sub pretextul ”respectării principiilor generale care guvernează activitatea Autorității Judecătorești în cauzele de competența DNA vizând magistrați sau în legătură cu acestea”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

În spatele unei formulări extrem de prețioase și alambicate, Inspecția Judiciară se duce de fapt pe urmele celor declarate de ministrul Tudorel Toader care a profitat de audierea candidaților pentru șefia DNA pentru a afla mai multe din măruntaiele DNA despre care chiar nu are cum altfel afla fără sprijinul IJ, care se execută ca la ordin.

 

 Procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a anunţat în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA, că în prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi.

 

Ministrul Tudorel Toader a declarat, luni, că existenţa a 300 de dosare în care sunt achetaţi magistraţi ar justifica împotrivirea faţă de înfiinţarea unei secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

 

„Nu am ce să comentez decât că am aflat şi eu că sunt 300, dar cred că a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate şi într-o cauză pot fi mai mulţi făptuitori autori suspecţi ce or fi dânşii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o să vedem la ce se referă respectivele cauze. Evident că şi mie mi se par foarte multe, evident că nu am ştiut nici unul dintre noi aşa ceva şi tot evident cred este şi faptul că aşa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secţie să se înfiinţeze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiţiei Tudorel Toader, citat de Mediafax. 

 

Printre modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi promulgate deja de preşedintele Klaus Iohannis, se numără şi cea privind înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22