Convins ca niciun partid nu va putea face guvernarea fara PMP, Tomac pune deja conditii

Dora Vulcan | 02.12.2016

Presedintele executiv al PMP Eugen Tomac este convins ca partidul sau va obtine dupa parlamentarele din 11 decembrie "un scor cu doua cifre", ceea ce-l va face nu doar valid pentru guvernare, dar "niciun partid nu va putea face guvernarea fara PMP". El pune, insa, si doua conditii: reducerea parlamentului la 300 de membri si infiintarea ministerului Unificarii pentru asumarea unirii cu Republica Moldova ca obiectiv de tara.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Cred cu tărie că după 11 decembrie niciun partid nu va putea face guvernarea fără Partidul Mișcarea Populară. Suntem pregătiți de acest lucru și ne vom duce obiectivele noastre până la capăt. Noi vom intra la guvernare cu două condiții foarte clare: ca majoritatea din care facem parte, parlamentară, să accepte, să susțină inițiativa noastră privind reducerea numărului de parlamentari la 300, iar în cadrul Guvernului să se înființeze ministerul Unificării. Este esential ca in cadrul Guvernului sa avem aceasta structura guvernamentala pentru ca nu putem atinge obiectivul de tara, unirea Romaniei cu Republica Moldova, fara a avea un instrument guvernamental la cel mai inalt nivel. Cu aceste conditii vom merge la discutii dupa alegerile din 11 decembrie", a spus presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, intr-o conferinta de presa sustinuta vineri la Sibiu. 

 

 

 

Atac dur la PNL, pe care-l acuza de complicitate cu PSD 

 

 

"N-as vrea ca romanii sa creada ca lucrurile sunt stabilite deja si ca nu exista decat PNL si PSD", a adaugat numarul doi in partidul condus de fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. El a lansat un atac foarte dur la adresa PNL, sustinand ca partidul care a reusit cel mai mult "sa calce democratia in picioare" in ultimii ani este PNL. In sustinerea celor declarate a invocat propunerea PMP de reducere a numarului de parlamentari la 300 si a spus ca, daca de la PSD nu a avut pretentii, pentru ca "nu poti scoate comunismul din programul politic asumat al PSD", de la PNL a avut cu totul alte asteptari.

 

 

"Am observat, insa, ca PNL a votat cot la cot (cu PSD - n.r.) impotriva acestei initiative", a spus presedintele executiv al PMP, care a prezentat raportul Comisiei din Senat asupra Referendumului din 2009 prin care 90% din cele 9 milioane de romani care au iesit la vot au optat pentru reducerea numarului de parlamentari. 

 

 

 

Tomac spune ca, desi PMP a depus legea in Parlament, PSD si PMP au votat impreuna impotriva adoptarii ei. Tot PMP a depus in Parlament legea privind alegerea primarilor in doua tururi, spune Tomac: 

 

 

"In aceeasi fratie, PSD si PNL au respins in comisii initiativa legislativa pentru revenirea la doua tururi. In timp ce legea privind cei 466 de parlamentari si alegerea primarului intr-un singur tur a fost votata in unanimitate de PSD si PNL. De aceea spun ca PNL este un partid care se joaca cu limitele democratiei", a adaugat Tomac. 

 

 

 

Liderul PMP este convins că partidul său va obține la alegeri "un scor din două cifre"

 

 

 

"Scorul pe care-l avem in sondajele noastre de peste 9% ne face increzatori ca vom obtine pe 11 decembrie un scor cu 2 cifre", a spus Tomac. 

 

 

Tocmai de aceea, spune el, "cred cu tărie că după 11 decembrie niciun partid nu va putea face guvernarea fără Partidul Mișcarea Populară. Suntem pregătiți de acest lucru și ne vom duce obiectivele noastre până la capăt."

 

 

Eugen Tomac și-a prezentat la Sibiu raportul său de activitate ca parlamentar si a anuntat ca toti parlamentarii PMP vor face acest lucru la finalul mandatului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22