Convocat in Comisia senatoriala pentru Buget-Finante, seful Fiscului a decis sa nu se prezinte. Gelu Diaconu: Un exercitiu de imagine neavenit

T.d. | 16.04.2015

Pe aceeași temă

Convocat joi in Comisia de Buget-Finante din Senat, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Stefan Diaconu, nu a venit sa discute cu senatorii. Ulterior, seful Fiscului a explicat decizia de a nu se prezenta in comisia senatoriala, acolo unde urma sa fie audiat cu privire la activitatea ANAF din ultima perioada.

Desi a primit o invitatie oficiala in acest sens, Gelu Diaconu considera convocarea in comisia senatoriala drept “neavenita”. In plus, arata oficialul, pe agenda zilei se afla si un alt subiect pentru care a desemnat reprezentanti ai ANAF, potrivit Ziare.com.

"Procesul legislativ este coordonat in cadrul ministerului de un alt secretar de stat prezent in toate situatiile de acest gen, care a fost informat asupra neparticiparii mele si cu privire la expertii nostri care vor asigura suportul de specialitate", a explicat Diaconu, intr-un comunicat de presa.

De altfel, spune seful Fiscului, invitatia primita de la Senat preciza si ca va avea loc o discutie privind firmele inchise de ANAF pentru sume infime de bani; in acest sens, oficialul nu a considerat necesar sa participle, intrucat “ANAF a informat in mod repetat ca acele cazuri mediatizate excesiv, in care publicul a fost informat ca s-au <inchis> afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii".

Convocarea, mai sustine Gelu Diaconu in aceste conditii, “este neavenita in contextul politicii guvernamentale actuale de combatere ferma a evaziunii fiscale".

Mai mult, seful Fiscului sustine ca incercarea de a trage la raspundere o persoana sau institutie care aplica legea, precum ANAF, nu este nici mai mult nici mai putin decat “un exercitiu de imagine”.
 

“Nu stam la cheremul domnului Diaconu”

Decizia presedintelui ANAF de a nu se prezenta in Comisia de Buget-Finante i-a iritat pe senatori

Avea obligatia sa vina, nu trebuia sa confirme, insa trebuia sa ne anunte daca nu poate ajunge, fiind plecat in delegatie", a spus seful Comisiei, Viorel Arcas, dupa ce senatorii l-au asteptat aproape o ora pe seful Fiscului.

Arcas a subliniat ca audirea va fi reprogramata, iar premierul si ministrul de Finante vor fi informati despre aceasta situatie.

"Nu putem sa stam la cheremul domnului Diaconu, sa vina cand vrea si cand nu vrea, premierul va fi anuntat si sa ia masuri", a spus seful Comisiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22