Convorbire telefonică a premierului Mihai Tudose cu Jean-Claude Juncker, preşedintele CE

E.b. | 20.07.2017

Premierul Mihai Tudose va avea o convorbire telefonică, joi, de la ora 11.00, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, discuţia fiind trecută în programul oficial al primului-ministru.

Pe aceeași temă


 

La scurtă vreme de la preluarea şefiei Guvernului, Mihai Tudose a mers la Bruxelles pentru discuţii cu mai mulţi oficiali europeni printre care şi preşedintele CE, cu care s-a întâlnit pe 11 iulie. 

 

La finalul întrevederilor, Tudose a spus că liderii români îşi doresc din partea autorităţilor ca tot ceea ce se face în domeniul justiţiei să se bazeze pe o îndelungă şi profundă consultare cu toţi factorii implicaţi, precizând că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles ”să explice ce se întâmplă acum”. De asemenea, premierul a precizat că un raport verbal pe MCV va fi dat în această lună, urmând ca unul scris să fie publicat în luna noiembrie, angajându-se să nu aibă loc "derapaje"., conform News.ro.

 

Avem promisiuni că până la preluarea preşedinţiei din 2019 lucrurile (MCV - n.r.) se vor închide dacă, evident, noi ne vom urmări în continuare parcursul care este apreciat. Şi în acest sens, am stabilit cu domnul Juncker şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica în timp real despre stadiul evoluţiei lucrurilor”, a afirmat prim-ministrul.

 

Acel raport verbal (MCV - n.r.) în luna aceasta, iar în noiembrie raportul scris. (...) Verbal, adică o primă declaraţie despre stadiul îndeplinirii obligaţiilor din MCV”, a adus clarificări premierul.

 

Mihai Tudose a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles pentru a prezenta ”ce se întâmplă acum” şi a dat asigurări că ”nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul Guvernului”.

 

În domeniul economiei, prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe preşedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, că va ţine deficitul bugetar sub 3% şi va accelera absorbţia de fonduri europene, în acest sens urmând să întocmească o listă cu lucruri care trebuie făcute pentru reducerea birocraţiei şi creşterea absorbţiei, potrivit surselor citate.

 

Tudose a discutat cu Juncker şi despre impozitul pe cifra de afaceri. ”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat prim-ministrul, la Bruxelles.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22