Coreea de Nord a ramas fara Internet, in contextul tensiunilor cu SUA

T.d. | 23.12.2014

Pe aceeași temă

Conexiunile la Internet au fost blocate, luni, in Coreea de Nord, dupa ce regimul comunist a fost acuzat de autoritatile americane pentru atacul cibernetic asupra companiei de film Sony. De altfel, presedintele SUA, Barack Obama, a avertizat ca Washingtonul va avea un “raspuns proportional” cu atacul nord-coreenilor, potrivit Ziare.com.

Accesul la Internet in tara a devenit mai intai instabil, vineri, si situatia s-a inrautatit la sfarsitul saptamanii trecute. Luni, Internetul era complet blocat in Coreea de Nord. In cele din urma, peste mai multe ore, conexiunea si-a revenit, cu toate ca traficul nu se release.

Expertii in securitate sustin ca pana de Internet a fost cauzata de un atac de tip DdoS, in care hackerii "inunda" o retea cu trafic pana cand aceasta cedeaza. Altii spun insa ca atacul nu este sofisticat din punct de vedere tehnologic, asa ca este improbabil sa fie comis de un stat - mai degraba de un individ.

Anterior atacului cibernetic asupra Internetului nord-coreean, Coreea de Nord a amenintat ca ataca Pentagonul, Casa Alba si intreaga America.

Nord-coreenii s-au declarat nemultumiti ca Obama "raspandeste fara retinere" zvonurile potrivit carora Phenianul s-ar afla in spatele atacului asupra Sony Pictures.

Comunicatul Phenianului intervine in conditiile in care Obama ia in considerare plasarea tarii, din nou, pe lista terorista.

FBI a acuzat oficial Coreea de Nord pentru atacul cibernetic asupra companiei Sony, ceea ce a determinat anularea premierei filmului "The Interview", despre liderul de la Phenian, Kim Jong Un.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22