Coreea de Nord a reținut încă un cetățean american pentru acțiuni împotriva statului

Dora Vulcan | 07.05.2017

Coreea de Nord a anuntat ca a retinut încă un cetatean american suspectat de actiuni impotriva statului, un profesor universitar. Acesta este al patrulea cetatean american retinut in tara comunista, pe fondul tensiunilor diplomatice.

Pe aceeași temă

 

 

 

Coreea de Nord a anunțat duminică că a reținut un alt cetățean american pentru suspiciunea de acte împotriva statului, care, dacă ar fi confirmat, îl va face să devină cel de-al patrulea cetățean american deținut de țara izolată pe fondul tensiunilor diplomatice, transmite Reuters care preia KCNA.

 

 

Kim Hak Song, reținut pe 6 mai, a lucrat la Universitatea de Știință și Tehnologie din Phenian, a anunțat agenția nord-coreeană de știri KCNA.

 

 

"O instituție relevantă din RPDC a deținut pe 6 mai pe cetățeanul american Kim Hak Song, în baza unei legi a RPDC privind suspendarea actelor ostile împotriva sa", a spus KCNA. RPDC este abrevierea pentru Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreei de Nord. 

 

 

Un al treilea cetățean american, Kim Sang Dok, asociat cu aceeași școală, a fost reținut la sfârșitul lunii aprilie pentru acte ostile, potrivit presei oficiale din nord.

 

 

Universitatea de Știință și Tehnologie din Phenian (PUST) a fost înființată de creștinii evanghelici și a fost deschisă în anul 2010. Elevii ei sunt, în general, copii ai elitei țării.

 

 

PUST, la care mulți dintre cei care predau sunt creștini evanghelici, are un curriculum care include subiecte considerate cândva tabu în Coreea de Nord, cum ar fi capitalismul. Colegiul este puțin probabil să se potrivească într-o țară care a fost condamnată de către Departamentul de Stat din SUA pentru eliminarea libertății religioase.

 

 

Nu au fost disponibile detalii suplimentare privind circumstanțele legate de arestarea celor doi bărbați asociați cu colegiul. Un purtător de cuvânt al Universității de Știință și Tehnologie din Pyongyang a refuzat să facă comentarii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22