Coreea de Nord, noi amenintari pentru SUA: Al doilea Razboi Coreean va aduce distrugerea finala a imperialismului american

P.c. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Liderii Coreei de Nord au amenintat din nou SUA, la aniversarea a 62 de ani de la armistitiul care a pus capat razboiului dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud, avertizand ca un alt razboi in Peninsula Coreeana nu va lasa niciun american in viata, scrie The Telegraph, conform ziare.com

 

Momentul este sarbatorit in fiecare an si marcheaza semnarea armistitiului din 27 iulie 1953, ce a pus capat razboiului dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud. Desi nu a fost semnat un tratat de pace, Phenianul foloseste acest prilej pentru a lauda victoria impotriva Statelor Unite "imperialiste", care au luptat alaturi de Coreea de Sud si aliatii ONU.
 

CITITI SI: Coreea de Nord ameninta SUA cu un atac nuclear daca va interveni in politicile sale

 

Liderii de la Phenian si-au reluat retorica antiamericana pentru a marca acest eveniment, cerand generatiilor mai tinere sa mosteneasca spiritul apararii Coreei de Nord, aratat de veteranii de razboi. "A apus pentru totdeauna epoca in care Statele Unite ne santajau cu arme nucleare. Acum SUA nu mai sunt o sursa de amenintare si frica pentru noi si noi suntem sursa de frica pentru ei", a spus Kim Jong Un.
 

Generalul armatei populare coreene, Pak Yong Sik, a declarat ca, daca SUA nu vor abandona politicile anti-Phenian si vor provoca un alt razboi, Nordul va fi pregatit sa lupte pana cand "nu va mai ramane nimeni sa semneze un document de predare" si ca "al doilea Razboi Coreean va aduce distrugerea finala a imperialismului american".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22