Coreea de Nord, noi amenintari pentru SUA: Detinem arme ofensive si defensive inca necunoscute lumii

P.c. | 16.08.2015

Pe aceeași temă

Coreea de Nord ameninta SUA ca, daca exercitiile militare multinationale care urmeaza sa inceapa saptamana viitoare in Coreea de Sud nu vor fi anulate, va declansa o contraofensiva militara puternica, relateaza ziare.com
 
 
Ulchi Freedom, exercitiile comune anuale americano-sud-coreene, vor incepe luni si vor dura doua saptamani, potrivit CNN.
 
 
SUA si Coreea de SUD vad aceste exercitii, in care urmeaza a fi mobilizati zeci de mii de soldati, ca avand un caracter pur defensiv. Oficialii de la Phenian considera insa ca aceste exercitii sunt o repetitie generala pentru o invazie a teritoriului lor.
 
 
"Cu cat Ulchi Freedom Guardian isi intensifica exerictiile, cu atat va fi mai puternica contra-ofensiva militara (din partea Coreei de Nord - n. red.) ", a declarat sambata un purtator de cuvant al Comisiei Nationale de Aparare a Coreei de Nord (NDC).
 
 
 
 
"Armata si poporul nord-coreean nu mai sunt ca in trecut, atunci cand au contracarat cu pusti bombele americanilor," a adaugat purtatorul de cuvant al NDC, spunand ca tara sa "este puterea invincibila echipata cu cele mai recente arme ofensive si defensive inca necunoscute lumii".
 
 
Televiziunea oficiala a avertizat ca Statele Unite risca sa fie atacate chiar pe teritoriul lor. "Daca SUA vor ca teritoriul lor sa fie in siguranta, exercitiul Ulchi Freedom Guardian ar trebui oprit imediat", a declarat un prezentator de la postul KCNA.
 
 
Anterior, Coreea de Nord a calificat drept "declaratie de razboi" exercitii militare comune prevazute intre Coreea de Sud si SUA.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22