Coreea de Nord, noi amenintari pentru SUA: Ne vom concentra pe o lovitură dură împotriva SUA, utilizand toate resursele militare şi cibernetice

P.c. | 04.02.2015

Pe aceeași temă

Coreea de Nord a lansat noi amenintari la adresa SUA, blocand orice tentativa de negociere cu regimul de la Washington. Coreea de Nord a acuzat SUA ca ar incerca sa inlature regimul de la Phenian si a promis ca va folosi toate mijloacele militare si cibernetice de care dispune pentru a da o lovitura serioasa Statelor Unite, relateaza Mediafax.

 

"Acum că strategia militară a gangsterilor imperialişti americani împotriva DPRK (Republica Populară Democrată Coreeană - n.red.) se apropie de stadiul declanşării unui război de agresiune, contraofensiva armatei şi a poporului DPRK se va concentra pe o lovitură dură împotriva Statelor Unite", se arată într-un comunicat publicat în limba engleză.

 

De obicei, Coreea de Nord caută să intensifice tensiunile înaintea exerciţiilor militare americano-sud-coreene, care încep de regulă în martie. În acest an, Phenianul s-a oferit să suspende testele nucleare dacă Washingtonul anulează exerciţiile."Este decizia armatei şi poporului DPRK de a nu mai sta la masa negocierilor cu SUA devreme ce aceasta din urmă încearcă să zdrobească ideologia sa şi să distrugă sistemul său social", afirmă comunicatul.

 

CITITI SI: Washingtonul aplica sanctiuni Coreei de Nord

 

Phenianul a avertizat, de asemenea, că va lua măsuri de retorsiune, folosind orice mijloc posibil, inclusiv armele nucleare şi capacităţile cibernetice. În plus, acesta l-a criticat pe preşedintele american, Barack Obama, pentru introducerea unor sancţiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord şi pentru că a afirmat public că ţara se îndreaptă către colaps.

 

Într-un interviu difuzat pe YouTube la 22 ianuarie, preşedintele american a vorbit despre o posibilă prăbuşire a regimului nord-coreean. Coreea de Nord este "naţiunea cea mai izolată, cea mai sancţionată şi cea mai ermetică de pe planetă", a declarat Obama. Dar până la urmă, Internetul va sfârşi "prin a penetra această ţară" şi "vom vedea cum se prăbuşeşte acest regim".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22