Coreea de Sud va desfășurarea exerciții militare comune cu SUA, in urma unor amenintari ale Coreei de Nord

P.c. | 12.08.2015

Pe aceeași temă

Coreea de Sud a anunțat astazi ca va efectua o serie de exerciții militare comune cu SUA, în timpul cărora vor fi desfășurate tancuri, obuziere, elicoptere de atac și avioane de vânătoare. Exercitiile se vor desfășura într-o zonă situată la circa 30 de kilometri la sud de frontiera cu Coreea de Nord, ca răspuns parțial la explozia de mine antipersonal imputată de Seul Phenianului, informează AFP, conform Agerpres.

 

'Aceasta va demonstra capacitatea noastră de a răspunde oricărui act de provocare, inclusiv agresiunilor trădătoare precum a fost atacul cu mină antipersonal', a declarat un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene.

 

Primul exercițiu va avea loc miercuri, iar ultimul înainte de sfârșitul lunii. Este vorba de exerciții diferite de cele comune care au loc în fiecare an, la scară mare, denumite 'Ulchi Freedom' și care sunt prevăzute să înceată luni și să dureze două săptămâni.

 

CITITI SI: Coreea de Nord, noi amenintari pentru SUA: Al doilea Razboi Coreean va aduce distrugerea finala a imperialismului american

 

Phenianul consideră exercitiile comune ale Coreei de Sud cu SUA un fel de repetiție generală la o invazie asupra teritoriului său.

 

Coreea de Sud îi acuză pe soldații nord-coreeni că au trecut în mod ilicit frontiera pentru a plasa mine antipersonal. Doi soldați sud-coreeni au fost mutilați săptămâna trecută în exploziile care au avut loc în zona demilitarizată ce se întinde pe doi kilometri de o parte și de alta a frontierei.

 

Ca represalii, Seulul a promis că va face Coreea de Nord să plătească 'un preț mare' și a reluat războiul său de propagandă la frontieră, prin intermediul mesajelor difuzate cu ajutorul unor megafoane puternice. Coreea de Nord nu a răspuns acuzațiilor pe care i le aduce Seulul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22