Corina Crețu, deranjată de atacurile din PSD: sunt social-democrată, nu vreau să sar în altă barcă

Redactia | 12.01.2019

Corina Creţu a declarat la Digi24 că îşi doreşte să candideze la europarlamentarele din 2019, că a primit o singură propunere de la Victor Ponta, pe care o analizează şi o ia în considerare.

Pe aceeași temă

„Îmi doresc să candidez. Da. Sunt în PSD de la 22 de ani, mă deranjează aceste atacuri că pentru un loc pe listă sunt dispusă să sar dintr-o barcă în alta. Am rămas în PSD cu toate aceste atacuri şi jigniri, pentru că ţin la acest partid atât de mult. Nu sunt genul să sar dintr-o barcă în alta. Dar dacă m-aş duc la Pro România, nu mă duc pe altă zonă politică decât cea de social-democrată. Mă duc la cel care m-a propus când era prim-ministru cap de listă. Nu înţeleg de ce în PSD se face o demonizare a lui Victor Ponta, a avut o guvernare cu greşeli, dar s-a maturizat, după părerea mea, şi, aşa cum e el şi cum a fost, am câştigat în alegerile din 2014, 16 locuri, jumătate din locurile de pe liste. Sunt social-democrată, dar dacă nu mai sunt dorită într-un loc, ce să fac? Să mă duc în munţi?”, a explicat Corina Creţu, întrebată în emisiunea „Imparţial” de la Digi24 ce va face după acest mandat şi dacă va candida la alegerile europarlamentare din 2019.

Întrebată dacă PSD i-a făcut vreo propunere pentru europarlamentarele din acest an, Corina Creţu a răspuns că „nu public”.

„Nu public, nu îmi plac jocurile acestea, vorbim în particular şi, în public spunem că nu am discutat. Nu m-as duce niciodată pe dreapta, prefer să nu candidez. Nu m-am născut europarlamentar, dar experienţa arată că, cu cât eşti mai mult la Bruxelles, capeţi experienţă, cunoşti oameni, îţi poţi ajuta ţara în momente cheie. Cred că de asta are nevoie România. În România e acea mentalitate, să plece, să mai vină şi alţii, şi nu se înţelege că, cu cât avem mai multă experienţă la Bruxelles, cu atât vom fi mai puternici acolo şi mai influenţi.

Sunt membru PSD şi am aceste dileme interioare, separate de calitatea mea de comisar european.

Dacă acum ar fi un guvern de stânga sau de dreapta, eu ajut, politica de coeziune e pentru oameni. M-au atacat că am fost la primari, merg şi la primari din alt spectru politic decât PSD, e datoria mea să laud autorităţile locale care reuşesc să atragă fonduri şi sunt exemplu de bune practici. Când vorbim de fonduri europene trebuie să facem abstracţie de culoarea politică. La Bruxelles we vorbeşte despre România.

E o responsabilitate comună, disensiunile politice să le păstrăm în ţară.

Sunt de 12 ani la Bruxelles, lucrurile s-au schimat fundamental în acest partid (PSD – N.r.), asta e democraţia, sunt oameni care nu ştiu eforturile noastre, mă adresez sutelor de oameni cu care am făcut campanie electorală din 90 încoace. Am rămas aceeaşi, cu aceleaşi valori social democrate, europene. Nu m-aş duce la orice partid.

Victor Ponta e omul care m-a susţinut, cei care sunt acum în conducere nu m-au susţinut şi au fost chair supăraţi pe Ponta că a ţinut secret cu Juncker această propunere.

Mi-aş dori să candidez în PE, iau în considerare şi analizez şi îi mulţumesc pentru propunere lui Vcitor Ponta. E singura propunere.

Omul are o singură viaţă, fiecare vrea să meargă mai departe. Dacă aş fi avut 65 de ani poate mi-aş fi dorit să ies la pensie. Cei care mă atacă, dacă ar avea un copil cu experienţa mea, ce i-ar recomanda? Să se retragă din viaţa politicî doar să nu fie acuzat că trădeează? Ce trădez? Până la urmă Ponta e PSD”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22