Corina Crețu, invitată de Ponta să candideze la europarlamentare pe lista Pro România

Redactia | 06.12.2018

Ponta spune că a invitat-o pe Corina Crețu să candideze pe lista partidului său la alegerile europarlamentare din 2019 și critică tratamentul pe care PSD i-l acordă propriului om, comisar european.

Pe aceeași temă

”Discuţii cu doamna Creţu au fost pentru a candida la europarlamentare. Când vor fi finalizate, vă vom spune. Mi-aş dori. Cred că trebuie să fie absolut inconştient să nu vrei să o ai pe listă la alegerile pentru Parlamentul European pe un comisar european. Trebuie să fii nebun, să fii sinucigaş. Cred că şi PNL-ul şi USR-ul ar vrea să o aibă pe liste. Cum aş zice eu că nu aş vrea ca doamna Corina Creţu să fie pe liste?! Aş vrea, dar este prematur în acest moment, are nişte obligaţii ca şi comisar european”, a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a criticat tratamentul pe care PSD i-l acordă Corinei Crețu.

”Faptul că acum o bălăcăresc şi o fac în toate felurile este inadmisibil. Mi-a plăcut că Olguţa Vasilescu a spus că nu mai este pesedistă. Corina Creţu este în PSD de pe vremea când Liviu Dragnea era la PDL, eu eram procuror şi Olguţa Vasilescu era în PRM”, a comentat Victor Ponta.

Ponta a spus că soția sa, Daciana Ponta, nu se va afla pe listele pentru europarlamentare și că inclusiv candidatura lui va fi folosită doar ca ”locomotivă”, ca să tragă partidul după el, dar nu va intra în posesia mandatului de europarlamentar.

El i-a amintit Olguței Vasilescu faptul că Crețu, despre care a spus la TVR luni seară că n-ar mai fi membru PSD, se află în partid dinainte să vină ea din PRM și Liviu Dragnea din fostul PDL.

Lia Olguța Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR, că actualul comisar pentru Politici Regionale nu mai este membru PSD deoarece funcția din Comisia Europeană ar fi obligat-o să renunțe la calitatea de membru de partid, afirmație falsă întrucât nu există o asemenea cerință pentru membrii CE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22