Corpul de Control al premierului: Companiile de stat trebuie sa produca bani pentru buget

Vlad Toma | 29.06.2016

Corpul de Control al premierului Romaniei Dacian Ciolos cere companiilor de stat romanesti sa produca bani pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii lor sau pentru companiile private cu care lucreaza.

Pe aceeași temă

 

Corpul de control arata ca, in caz contrar, aceste companii trebuie fie desfiintate, fie transformate in institutii publice.

 

"Companiile de stat - inca numeroase si aflate in pozitii cheie ale economiei nationale, inclusiv in situatie de monopol - trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu companiile de stat. 


In situatia in care o companie de stat nu face decat sa administreze fonduri de la bugetul de stat, in loc sa aduca fonduri la buget, aceasta va trebui sa fie desfiintata sau fie transformata in institutie publica. 


Acestea sunt obiectivele pe care le va urmari Corpul de Control al Primului ministru in actiunile de verificare a companiilor de stat, asa cum sunt controalele de la CNI si CNADR, aflate in curs," a transmis Corpul de Control al premierului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22