Costel Alexe denunță o campanie de fake news privind tăierea pădurilor

Redactia | 14.04.2020

Ministrul Mediului susține că imaginile care circulă pe Facebook sunt false și că e vorba de ample campanii de fake news.

Pe aceeași temă

"Circulă în spațiul public zeci de mii de postări nesimțite către adeziuni ale unor partide. Pe fondul unui curent anti- naționalist și anti –european, imgini cu trenuri cu bușteni sau cu depozite ale unor firme fac ravagii pe internet.

În acest an în România au intrat mii și mii de vagoane cu buțat care să fie aici valorificați și mai apoi valorificate în Europa. Confirm datelor INS, în ultimii ani, România este un importator net de buștean și material lemnos. Aceste exemple care circulă nestingherite pee Facebook maniupulându-vă și eu am aceleași emoții. În România astîzi se pot exploata legal 18 milioane de metri cubi", a declarat Costel Alexe, citat de Realitatea.

Ministrul Mediului Costel Alexe a răbufnit la adresa politicienilor care au promovat imagini prin care se arată că pleacă masă lemnoasă din România spre țări din Europa.

„Sunt foarte mulți politicieni care au luat cuvântul în această perioadă, vorbind public despre păduri, lansând petiții online. Pe politicieni nu-i pot bănui de necunoașterea legii, pentru că asta în mod normal ar trebui să le fie obiectul muncii. Dar când promovezi astfel de imagini poți fi acuzat de cinism, de ticăloșie, de demagogie, încercând doar să exploatezi politic o emoție a întregii societăți, care ani la rând a văzut că managementul resursei forestiere în România nu a fost valorificată eficient”, a spus Alexe într-o conferință de presă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22