COTROCENI Traian BASESCU și Klaus IOHANNIS au avut o prima DISCUTIE intre patru ochi legata de funcția PREZIDENTIALA

P.c. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Traian Băsescu, președintele în funcție al Romaniei, a avut, ieri, o prima intalnire intre patru ochi cu președintele ales la Romaniei, Klaus Iohannis. Cei doi au discutat timp de peste o oră iar singura informație publică despre subiectul discutiei a venit de la Iohannis, care a scris pe Facebook că a avut cu Băsescu „un schimb de informații legate de funcția prezidențială”, relateaza Evenimentul zilei.

 

Discuții secrete

 

În această seară, m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a relatat președintele ales. Administrația Prezidențială nu a oferit însă nici un fel de detalii. Duminică, la prânz, va avea loc transferul oficial al puterii. După ce Iohannis va depune jurământul la Parlament, el va pleca la Palatul Cotroceni, si va fi întâmpinat cu o gardă de onoare. Ulterior, Băsescu va părăsi Palatul, fiind salutat de garda de onoare.
 

Tot ieri, guvernul Ponta a anunțat că i-a alocat viitorului șef al statului Vila Lac 2.

 

Guvernul Ponta IV a depus jurământul

 

Totodată, noul cabinet Ponta a depus jurământul ieri, dimineață, la Cotroceni, în prezența președintelui în exercițiu, Traian Băsescu. Înainte ca miniștrii să depună jurământul, președintele Traian Băsescu a citit dintr-o decizie a Curții Constituționale din anul 2008, care îl obligă să accepte jurământul miniștrilor și a precizat că acceptă numirea miniștrilor Liviu Pop (ministru pentru Dialog social) și Sorin Cîmpeanu (ministru al Educației) doar pentru că îl obligă actul fundamental al statului.

 

Băsescu i-a acuzat pe cei doi membri ai Cabinetului Ponta IV că „au convenit la un fals în interes public” şi „au distrus instituţii ale educaţiei”, insinuând că cei doi au intervenit pentru acoperirea titlului de doctor în drept obținut de Victor Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22