COVID-19: Doi cetățeni din Neamț au încălcat condițiile izolării la domiciliu. Riscă închisoarea

Redactia | 25.02.2020

Marcel Vela, a anunţat că doi cetăţeni din judeţul Neamţ au încălcat dispoziţiile de izolare la domiciliu şi că procurorul urmează să decidă pedeapsa care li se va aplica.

Pe aceeași temă

"Doi vânzători într-un magazin din judeţul Neamţ, proveniţi din China, care nu au respectat cele 14 zile de autoizolare la domiciliu... Au venit din China. Nu au fost pozitivi la verificare şi la tot ce a ţinut de evoluţia lor medicală. Trebuia să stea 14 zile în izolare la domiciliu. (...) Mâine o să aflu pedeapsa pe care a aplicat-o inspectoratul judeţean. Inclusiv poze, care au fost puse la dispoziţia DSP şi IPJ de către cei care au fost interesaţi. (...) Este documentat cazul cu probe şi procurorul va decide pedeapsa. Este prevăzută de Codul penal", a arătat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul MAI.

El a menţionat că acest caz a fost prezentat în cadrul videconferinţei şi că fapta ar intra sub incidenţa Codului penal, art. 352, iar cei doi riscă închisoare sau amendă, în funcţie de gravitatea faptei.

Vela a menţionat că în cadrul şedinţei Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au fost adoptate o serie de măsuri pentru combaterea coronavirusului, precum instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc din localităţi care au fost anunţate ca focare de coronavirus şi autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia.

"Izolarea este pentru cei care vin din zonele în care există focare de infecţie. Cealaltă metodă, autoizolarea la domiciliu, este pentru cei care vin din regiunile respective, care nu sunt puse sub restricţionare", a explicat ministrul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22