Covid – 19. Epidemia se extinde în România. Al nouălea caz, un bărbat din Hunedoara

Laurentiu Gheorghe | 06.03.2020

Al nouălea caz de coronavirus în România a fost confirmat, vineri, la un bărbat din Hunedoara care a venit recent din Italia.

Pe aceeași temă

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a avut febră.

Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România:

1. Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România pe 26 februarie. Un tânăr de 25 de ani din Gorj, care intrase în contact cu un italian depistat pozitiv la întoarcerea din Romania și care a fost declarat vindecat pe 29 februarie.

2 -3. Pe 28 februarie, au fost confirmate alte două cazuri de infectare cu coronavirus în România. O femeie de 38 de ani din Timișoara și un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Ambii au călătorit recent în Italia.

4. Pe 3 martie la Timișoara este depistat un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia tot din Timișoara diagnosticată pe 28 februarie. - declarat vindecat pe 5 martie

5. Pe 4 martie, a fost confirmat al cincilea caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat pe 3 martie cu infecție cu coronavirus.

6. Un al șaselea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 4 martie. Un bărbat de 71 de ani din Suceava, care s-a întors din Lombardia, Italia, în data de 28 februarie și se afla în autoizolare.

7. O colegă de clasă a tânărului de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pe 5 martie, fiind al șaptelea caz din România.

8. Al 8-lea caz de infecție cu noul coronavirus a fost confirmat pe 6 martie: un bărbat de 51 ani din Olt, care s-a întors din Italia. El a călătorit în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava diagnosticat în urmă cu două zile cu coronavirus.

9. Un bărbat din Hunedoara este al nouălea caz confirmat cu coronavirus, pe 6 martie. El revenise în țară pe 26 februarie, din Bergamo.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22