C.P. Tariceanu, presedintele Senatului, VA SEMNA proiectul de hotarare redactat de Comisia Juridica, in cazul Sova

P.c. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Comisia juridica a Senatului a redactat proiectul de hotarare al Senatului in cazul Dan Sova. Proiectul a fost trimis conducerii Senatului si urmeaza sa fie semnat de presedintele acestei institutii Calin Popescu-Tariceanu, relateaza Hotnews.Tariceanu considera ca nu se impune convocarea Biroului permanent al Senatului intr-o sedinta si nici exprimarea unui vot in plen cu privire la acest proiect de hotarare, prin care se constata ca, in urma votului din data de 25 martie, nu au fost indeplinite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova.
 

El a adaugat ca, dupa semnare, proiectul de hotarare ar putea fi inaintat Monitorului Oficial in cursul zilei de miercuri.
 

Anuntul vine dupa ce marti Comisia Juridica, insarcinata de Biroul Permanent al Senatului, a redactat si votat un proiect de hotarare prin care se constata ca, in urma votului exprimat in 25 martie, nu au fost indeplinite conditiile necesare pentru incuviintarea cererii de retinere si arestare preventiva a senatorului Dan Sova.

 

Tariceanu a cerut Comisiei Juridice sa redacteze proiectul de hotarare privind cazul Sova

 

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a mandatat Comisia Juridica sa redacteze hotararea Senatului in cazul Sova, dupa ce a convocat o sedinta de urgenta a Biroului Permanent.

 

CITESTE SI: Seful Senatului, noi critici la adresa Curtii Constitutionale

 

Am organizat o sedinta a Biroului Permanent”, a explicat Tariceanu, “pentru a putea sa lamurim o problema de natura exclusiv tehnico-juridica, nicidecum una politica. Senatul este obligat sa redacteze o hotarare care sa ateste rezultatul votului din 25 martie”.

 

Seful Senatului a vorbit despre opinii juridice care nu sunt “convergente” cu decizia CCR.“Dincolo de opiniile juridice si cele politice, asa cum am constatat azi in sedinta din partea PNL, trebuie lasate deoparte si sa respectam intocmai decizia Curtii. Urmeaza numai sa redactam hotararea respectiva in asa fel incat prin publicarea in Monitorul Oficial sa capete forta juridica. De aceea, azi s-a luat decizia sa insarcineze Comisia Juridica cu redactarea textului acestei hotarari care sa reprezinte materializarea deciziei CCR”, a mai spus Tariceanu.

 

Opozitia acuza un abuz

 

Lucrurile sunt foarte simple”, sustine senatorul liberal Alin Tise. “Senatul si Tariceanu au facut un abuz. Comisia Juridica a dat un aviz, plenul a dat un vot. Asistam la un refuz din partea presedintelui Senatului de a semna un act, este obligatia lui. Redactarea lui apartine aparatului de specialitate. Biroul Permanent a decis ilegal sa ceara Comisiei ceva de care nu suntem competenti. Aceasta plasare de responsabilitate catre Comisia Juridica e un abuz”, a explicat Tise.

 

Si presedintele Comisiei, senatorul liberal Catalin Boboc, vorbeste despre “lipsa de curaj” in aceasta situatie in care se incearca tergiversarea aplicarii unei decizii a CCR.“E lipsa de curaj in asumarea unei greseli si oamenii, cei care au gresit, trebuie sa-si asume greseala de la momentul respectiv. Greseala apartine, in primul rand, staff-ului, care nu l-a informat corect pe presedintele Senatului cu modul in care trebuiau sa decurga lucrurile”, a argumentat Boboc.

 

CITESTE SI:

Traian Basescu: Tariceanu a infrint si Constitutia si votul senatorilor si justitia. Cred ca s-a pricopsit cu un ABUZ IN SERVICIU de toata frumusetea

Senatorii resping proiectul de hotarare privind votul in cazul Sova. Tariceanu, nevoit sa semneze o hotarare si sa o trimita la Monitorul Oficial 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22