Crin Antonescu: Ciolos ar putea prelua PNL; Romania nu mai are nici Putere, nici Opozitie

Iulian Popescu | 07.01.2016

Crin Antonescu a reapărut în presă, printr-un interviu acordat Antena 3 în care spune că Dacian Cioloș ar putea prelua PNL, Băsescu are prea puțină credibilitate pentru a fi considerat opoziție la actuala putere, și în care a declarat că nu va intra în fundația lui Victor Ponta.

Pe aceeași temă

 

Fostul președinte este convins că actualul Guvern rezistă până la alegeri și crede că premierul Dacian Cioloș ar putea intra în partid, pentru a-l conduce.

 

În opinia fostului lider liberal, premierul ”are instinctul politic necesar” pentru a conduce PNL, a spus Antonescu joi seara, într-un interviu acordat Antena 3.

 

Întrebat cine mai este opoziția acum, Crin Antonescu a zis: "Cred că nimeni, cum nici de putere, în sens clasic, nu putem vorbi. Nu putem vorbi de putere fără guvern, iar guvernul neavând o culoare politică, la rândul lui, nu se poate spune că deține puterea politică. Este o situație destul de atipică. În opoziție nu mai există nimeni... sigur, cu excepția echipei lui Traian Băsescu, dar care nu are nimimă credibilitate pentru a putea fi considerat opoziție".

 

Nu ar intra în fundația lui Ponta, dacă l-ar invita

 

De asemenea, Crin Antonescu a declarat că nu este interesat să se înscrie în fundația înființată de Victor Ponta, pe care-l consideră ”foarte inteligent”.

 

Astfel, întrebat dacă a mai vorbit cu Victor Ponta și dacă vrea să se înscrie în fundația lui, Crin Antonescu a răspuns: "Nu am mai vorbit, nu m-a întrebat acest lucru. Domnul Ponta are destule alte defecte, dar este un om foarte inteligent. Putea să fie o dovadă de exclusivă amabilitate. Mă rog, știți și dumneavoastră răspunsul. I-aș fi răspuns că nu sunt interesat de acest tip de fundație, în orice caz".

 

Victor Ponta își va lansa săptămâna viitoare un ONG - "Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020".

 

Potrivit unor surse politice, citate de România TV, fundaţia ar fi fost înfiinţată de Victor Ponta împreună cu fostul ministru Nicolae Bănicioiu şi cu liderul ALDE Daniel Constantin.

 

Fundaţia, în care se vor mai regăsi şi alţi membri PSD, va fi lansată, oficial, pe 14 ianuarie. Planurile pentru fundaţie au fost discutate şi cu foştii săi miniştri la finalul anului trecut, cu care Ponta a avut o întâlnire.

 

Conform sursei citate, apropierea dintre Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si  Daniel Constantin, vechi parteneri din coalitia de guvernare, ar fi dat naştere unor discuţii privind varianta unei constructii politice alaturi de ALDE

 

Dragnea le cere membrilor PSD sa nu colaboreze cu fundaţia lui Ponta

 

Conform declaraţiilor facute de mai mulţi social-democraţi, Dragnea le-ar fi cerut membrilor PSD să nu colaboreze cu Victor Ponta în afara partidului. „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta, e fundaţia partidului?”, aspus Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora, citat de Digi 24.

 

„A spus că l-a invitat pe Victor Ponta şi a spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie”, a spus și Şerban Valeca, preşedinte PSD Argeş.

 

Victor Ponta a organizat o reuniune cu foştii miniştri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei, fara a-l invita insa si pe Liviu Dragnea. „Am participat la o întâlnire informală cu fostul premier Victor Ponta şi cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai mulţi miniştri, nu am făcut politică. Au participat şi domnul Constantin şi domnul Oprea”, a spus Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, conform Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22