Crin Antonescu: Un guvern condus de la Kiseleff nu este specific democraţiilor adevărate

E.b. | 22.12.2016

Crin Antonescu, fostul preşedinte al PNL, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că viitorul guvern va fi controlat de către Liviu Dragnea, situaţie care nu este specifică unei democraţii consolidate, ci mai degrabă regimurilor comuniste în care şeful Guvernului era un subaltern al şefului de partid.

Pe aceeași temă

 

”Va fi un guvern condus de facto de la Kiseleff (sediul PSD - n.n.), de la cabinetul 1 al PSD. Asta va alimenta comparaţii răutăcioase pentru că nici la comunişti secretarul general al partidului, de la Iosif Vissarionovici Stalin şi trecând prin Enver Hodja, numai în anumite împrejurări era prim-ministru. Primul-ministru era un superfuncţionar al puterii, puterea era în altă parte”, a spus Antonescu la  Realitatea TV, conform News.ro.

 

Acesta crede că situaţia care se prefigurează putea fi evitată dacă actorii politici ar fi ştiut de Legea 90/2001 care nu permite condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.

 

”Din păcate, vom avea ceea ce nu e specific democraţiilor adevărate. Oamenii, când votează, ştiu că aleşii lor vor câştiga majoritatea, liderul partidului va deveni prim-ministru şi nu stau să dea în bobi ce surpriză pregăteşte preşedintele partidului care desemnează prim-ministrul. Cel mai bine ar fi fost ca toate părţile implicate în această confruntare politică să fi intrat în campania elecotrală cu o suficientă cunoaştere a legislaţiei României. Sentimentul meu este că şi domnul Dragnea, dar şi probabil domnul Iohannis au intrat fără să ştie de legea asta păcătoasă care nu-i permite domnului Dragnea să fie premier”, a spus Antonescu.

 

Cât priveşte nominalizarea lui Sevil Shhaideh ca propunere a PSD la postul de premier, Antonescu crede că Dragnea a vrut să dea ”o dovadă de maximă forţă” atât în interiorul partidului, cât şi în spaţiul public. 

 

Pe de altă parte, Antonescu a apreciat prestaţia lui Dragnea de la alegerea ca preşedinte al partidului, prestaţie care i-a permis atingerea obiectivelor politice. ”Liviu Dragnea a avut un parcurs remarcabil. În perioada campaniei şi post campanie, domnul Dragnea a jucat tare şi a jucat bine din punctul de vedere al intereselor sale politice”, a mai spus Antonescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22