Crinuta Dumitrean si ceilalti arestati in dosarul ANRP 4, pusi sub control judiciar

Fara Autor | 10.12.2015

Pe aceeași temă

 

Omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Crinuta Dumitrean, si celelelate persoane care au facut parte din comisia ANRP care i-a acordat lui Rotaru o despagubire pentru un teren supraevaluat, arestati pe 28 noiembrie, vor fi pusi in libertate si cercetati sub control judiciar, anunta Hotnews. Decizia a fost luata joi de Inalta Curte de Casatie si Justitie si este definitiva.

Deputatul Catalin Teodorescu a fost pus si el sub control judiciar, dar pe cautiune, stabilita la 1 milion de lei, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare pentru arestarea preventiva a deputatului PNL.

 

Omul de afaceri Mihai Rotaru, fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, precum si Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru si Sergiu Negurici, toti patru membri ai Comisiei Centrale a ANRP pentru Stabilirea Despagubirilor la data producerii faptelor anchetate de procurorii DNA, fusesera arestati preventiv pe 28 noiembrie.

 

Omul de afaceri Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, este acuzat de procurorii DNA ca i-a dat mita 600.000 de euro deputatului PNL Ioan Oltean pentru a interveni la aNRP in favoarea sa. Rotaru a obtinut de la ANRP o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

 

Din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP au facut parte, la momentul respectiv, Crinuta Dumitrean, care era presedintele institutiei, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Marko Attila si Catalin Teodorescu.

 

Marko Attila, fost deputat UDMR, a fost dat in urmarire internationala, intr-un alt dosar, in luna mai.

 

Catalin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 1 milion de lei, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea de incuviintare pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatului PNL. Masura i-a fost comunicata joi deputatului.

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie cer, joi, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, arestarea preventiva a deputatului liberal Ioan Oltean, in dosarul in care este urmarit pentru fapte de coruptie privind despagubirea lui Mihai Rotaru. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor decide daca vor admite propunerea procurorilor anticoruptie si vor dispune arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Ioan Oltean.

 

Deputatii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de coruptie in dosarul despagubirilor ANRP, cu 186 de voturi "pentru".

 

Anchetatorii au stabilit, in baza probelor, ca deputatul Ioan Oltean, "care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP", Crinuta Dumitrean la data respectiva, a intervenit la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea lui Mihai Rotaru.

 

"In schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii", sustin procurorii DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22