Cristache dă în judecată Libertatea pentru că a dezvăluit că are 25.000 lei salariu la TVR

Redactia | 22.11.2018

Moderatorul emisiunii ”România 9”, Ionuţ Cristache primeşte de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie Libertatea.

Pe aceeași temă

Cristache a anunțat că dă în judecată Libertatea pentru că a făcut publică informația privind salariul plătit moderatului din bani de la buget. Cristache, care a ajuns la TVR de la Antena 3, realizează emisiunea România 9, cu care a reușit ”performanța” de a fi pe locul 14 în topul talk-showurilor din România.

Conform contractului intrat în posesia Libertatea, pentru cei 36.550 de lei pe lună, Cristache trebuie să realizeze cel puţin 10 emisiuni lunar, în condiţiile în care show-ul său, România 9, este zilnic, de luni până joi. Faţă de acest salariu fix, teoretic, banii primiţi în mână sunt mai mulţi.

Asta pentru că de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel puţin 30% mai mare decât media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, având în vedere că emisiune este în prime-time, adică perioada în care cele mai multe televizoare din România sunt deschise.

Cine este Ionuț Cristache:

În luna august, publicația Newsweek.ro a citat surse din Poliția Rutieră care spuneau că Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii fanion a televiziunii publice, a fost prins la volan, deși avea permisul suspendat.

Poliția l-ar fi depistat pe Cristache în timp ce conducea pe un sens interzis, iar acesta nu a oprit la semnul agenților de la Rutieră, potrivit presei centrale. Polițiștii l-ar fi urmărit până în fața curții TVR, la barieră, unde ar fi încercat să negocieze, timp de o oră, cu aceștia. Ionuț Cristache avea carnetul suspendat, iar conducerea unui autovehicul fără carnet este o faptă penală.

Sursele din poliție citate de presă susțin că el ar fi fost amendat și i se va face dosar penal.

Newsweek mai notează că Ionuț Cristache, care a fost reporter la Antena 3, unde a primit porecla „Sărmăluță”, este cunoscut pentru interviurile sale cu personaje cu probleme penale, precum Elena Udrea sau Sebastian Ghiță, personaje față de care a manifestat o atitudine binevoitoare. El realizează la TVR o emisiunea fanion a televiziunii publice, România 9, la o oră de vârf.

În aprilie 2018, Pagina de Media a scris despre cum Comisia de Etică a TVR a criticat dur decizia lui Ionuț Cristache de a difuza interviul luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiță.

Un interviu dat simultan de TVR 1, Antena 3 și România TV. Cu o audiență foarte mică pe postul public (a fost pe locul 10). Câteva dintre concluziile Comisiei de etică a TVR, citate de Pagina de Media:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22