Cristian Adomnitei iese din arestul la domiciliu si e plasat sub control judiciar

T.d. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

Cristian Adomnitei iese din arestul la domiciliu si va fi cercetat sub control judiciar, potrivit unei decizii definitive a Curtii de Apel Iasi.

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis, joi, ca presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, sa fie cercetat sub control judiciar pentru 30 de zile, dupa ce acesta se afla, din 14 mai, in arest la domiciliu, potrivit HotNews.

Decizia de joi a Curtii de Apel Iasi este definitiva.

Judecatorii au hotarat insa ca acesta nu va putea sa isi exercite profesia si sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta de care este acuzat, prin urmare el nu va putea reveni la sefia Consiliului Judetean, de unde este suspendat.

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis sa revoce si intedictia de a parasi tara pe care o stabilise in primul termen Tribunalul Iasi, Cristian Adomnitei putand parasi teritoriul tarii pe perioada cercetarii sale sub control judiciar.

In 19 mai, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a fost suspendat din functie, printr-un ordin al prefectului judetului Iasi, Dan Carlan, pe durata cat acesta este arestat la domiciliu.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, cercetat pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, a fost plasat in arest la domiciliu in urma unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a dispus aceeasi masura si pentru angajatele CJ Iasi, Teodora Jinga si Carmen Irimescu, precum si pentru Letitia Popa, administrator al Laser CO SRL, decizia instantei fiind definitiva.

Cristian Adomnitei a fost retinut, in 7 mai, de catre procurorii DNA, dupa aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22