Cristian Ghinea: Ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la șefia USR PLUS

Laurentiu Gheorghe | 01.06.2021

Cristian Ghinea a spus că îl susține pe Dan Barna pentru conducerea noului partid, pentru că a reușit să facă din USR, „care era să moară, un partid mare, care a ajuns la guvernare”.

Pe aceeași temă

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marți că ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la conducerea USR PLUS, comentând astfel informația că Dacian Cioloș i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului.

„Dan Barna e cel mai bun să continue. Ar fi foarte nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze. Orice fel de competiție are un element de suspans, unii vor fi supărați, dar nu putem să nu îi dăm partidului o șansă de a merge mai departe. Cel mai bun e cel care a făcut partidul cum e acum, un partid matur. Iată că peformăm. Suntem un partid matur, stabil, democratic”, a spus Ghinea la Digi 24.

Întrebat dacă este o variantă candidatura lui Cătălin Drulă, Ghinea a subliniat încă o dată că îl încurajează pe Dan Barna să rămână în cursă și că îl sprijină cu tot ce poate.

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, i-a propus liderului USR, Dan Barna, să se dea amândoi la o parte din cursa pentru șefia partidului cu argumentul că astfel ar fi evitate tensiunile interne dintre cele două partide proaspăt fuzionate, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide.

Potrivit acestora, propunerea lui Cioloș a stârnit nemulțumiri majore în USR, care consideră propunerea liderului PLUS „de neacceptat”. Propunerea a fost interpretată și ca o fugă de competiție din partea lui Dacian Cioloș, care s-ar teme că ar putea pierde șefia partidului.

Dan Barna și-a anunțat public, la începutul lunii, intenția de a candida la șefia noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS. Dacian Cioloș a ezitat până acum să-și anunțe candidatura, însă la sfârștiul anului trecut a declarat că nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024.

USR PLUS are programat pentru luna septembrie congresul care ar urma să aleagă o nouă echipă de conducere a partidului rezultat din fuziune și să voteze un nou statut.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22