Cristian Ghinea, la şefia USR: Sunt foarte mulţi oameni în partid care-mi spun să candidez

E.b. | 15.04.2017

Cristian Ghinea s-ar putea să candideze pentru funcţia de preşedinte al USR. „Sunt foarte mulţi oameni în partid care mă îndeamnă să candidez(...). Deocamdată avem un singur candidat anunţat ferm, Nicuşor Dan, afirmă Ghinea,

Pe aceeași temă

 

 

Cu o lună înainte de alegerile interne, nu există informaţii legate de posturi şi de vot, susţine Cristian Ghinea, deputat USR, care anunţă că este posibil să candideze la şefia USR. 

 

Nicuşor Dan, liderul partidului, spune că va prezenta strategia în curând şi că, după alegeri, spiritele se vor calma, conform Digi24.

 

Unii liderii ar fi supăraţi pentru că nu există nicio strategie pentru viitor, iar Nicuşor Dan n-a vorbi cu membrii partidului. 

 

Cristian Ghinea: „Sunt foarte mulţi oameni în partid care mă îndeamnă să candidez. Dacă se continuă stilul ăsta de non-dialog, atunci Nicuşor Dan va avea un contracandidat foarte serios la preşedinţia partidului”.

 

 

 

 

Cristian Ghinea va lua decizia când va fi sigur că Nicuşor Dan nu are strategie şi nu vrea să lase din mână puterea totală.

 

Cristian Ghinea: „Nu sunt decise posturile pe care se candidează, nu sunt clare regulile, dezbaterea pe statut este mai degrabă haotică. Deocamdată avem un singur candidat anunţat ferm, Nicuşor Dan, a făcut acest anunţ acum trei luni, dar fără a veni şi a spune care este proiectul meu, ce vreau eu să fac cu acest partid”.

 

Nicuşor Dan promite că va prezenta planul său pentru viitorul USR: „Tot timpul, înainte de congres şi de o luptă legitimă, apar tensiuni. Imediat după lucrurile se vor relaxa. Suntem încă în aprilie şi viziunea mea pentru USR o să fie depusă odată cu candidatura mea”.

 

Nicuşor Dan mai are şi alţi contestatari. Deputatul Tudor Benga i-a transmis un mesaj tăios: „Conducerea actuală a partidului nu dă niciun semn ca ar interesa-o vreo discuție serioasă pe aceste subiecte. Ceea ce naște aceleași dubii pe care le-a născut și episodul «uite Cioloş, nu e Cioloş» de luna trecută. Anume că părți din conducerea actuala se tem de deschidere și de competiție”.

 

Clotilde Armand, un alt lider important al USR, spune că, după alegeri, lucrurile se vor schimba: „Noi nu vrem să fim proiectul unui singur om, suntem proiectul tuturor. Vrem să fie partidul membrilor”.

 

Alegerile din USR vor avea loc în perioada 12 -14 mai. Deocamdată, singurul candidat este Nicuşor Dan, care a şi pornit un turneu prin filialele din ţară.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22