Cristiana Anghel îl somează pe Tăriceanu să-i ceară scuze. “În regim de urgență”

Iulian Popescu | 27.02.2016

Senatoarea Cristina Anghel îi cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să îşi ceară scuze în public, „în regim de urgenţă”, pentru că a scos-o din sala de şedinţe în timpul discursului lui Dacian Cioloş.

Pe aceeași temă

 

„Este indecent să vorbeşti despre trădare, dar este normal să o accepţi? Dovada de civilizaţie pentru un senator al României este să suporte abuzurile Guvernului şi să nu aibă curajul să spună lucrurilor pe nume? Dacă eram senator şi nu senatoare, v-aţi mai fi permis o astfel de atitudine dispreţuitoare şi arbitrară?”, a scris senatoarea Cristiana Anghel, într-un memorandum depus la Senat ;i prezentat de România TV.

 

Aceasta îl acuză pe Tăriceanu de abuz în funcţie, căci ar fi încălcat statutul parlamentarilor pentru că nu a supus la vot propunerea de a o scoate din sală. „V-aţi permis să-mi întrerupeţi discursul de două ori, motivând că trebuie să respect „limitele de civilizaţie şi de decenţă”. V-aţi permis să vă cereţi scuze pentru discursul meu. Ce se întâmpla dacă nu cedam eu şi nu ieşeam la o ţigară? Veneau chestorii şi puneau mâna pe mine? Trăgeau de mine? Sunau la 112 şi chemau în ajutor miliţia, pompierii sau salvarea? (…) Aţi comis un abuz, domnule preşedinte. Vă solicit să vă cereţi scuze public, în regim de urgenţă!", a mai scris Cristiana Anghel.

 

Cristiana Anghel a intervenit în repetate rânduri în timpul discursului premierului referitor la interven'ia ANAF la sediul Antenelor. După ce Dacian Cioloș a rugat-o pe senatoare să îi permite să îi răspundă întrebărilor pe care i le-a adresat și să nu-l mai întrerupă în timp ce vorbește, Cristiana Anghel a continuat să vorbească din sală pe un ton ridicat.

 

În acel moment, președintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut evacuarea senatoarei din sala. "Solicit chestorilor sa o scoata afara din sala pe doamna Anghel", a ordonat acesta.

 

Nu a mai fost nevoie de intervenţia chestorilor, deoarece senatoarea și-a luat pachetul de țigări și a părăsit singură plenul Senatului.

 

Senatoarea declara atunci că nu a fost evacuată, ci a dorit să fumeze o țigară, motiv pentru care a părăsit plenul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22