Cristiana Anghel şi Daniel Fenechiu contestă Legea antifumat la Curtea Constituțională

Vlad Toma | 22.12.2015

Senatorii Daniel Fenechiu şi Cristiana Anghel au adunat semnături pentru a contesta legea antifumat la Curtea Constituțională. Cei doi consideră că un articol din proiect este ambiguu şi se poate interpreta că fumatul nu este permis nici măcar în propria locuinţă.

Pe aceeași temă

 

Contestaţia va ajunge în curând la CCR iar iniţiatorii vor tranşa problema, transmite Digi24.

 

Odata ce legea va intra in vigoare, fumatul va fi interzis în toate spaţiile publice cu excepţia penitenciarelor şi a aeroporturilor, unde se vor amenaja spaţii speciale.

 

Pentru cei care nu vor respecta prevederile legale sancţiunile sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice amenzile ajung şi la 15.000 de lei, iar barurile şi cluburile riscă să fie închise dacă nu respectă legea. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga legea în forma adoptată de Camera Deputaţilor.

 

Cristiana Anghel, senatoare ALDE: "Am semnături și de la nefumători, care au înțeles că legea e făcută aiurea. E un articol de lege care poate fi interpretat că nu poți fuma nici în casa ta. În cazul în care stai la bloc și vecinul de sus sau de jos sau vecinul care trece pe scară constată că e deranjat de fumul din casa ta, poate să dea telefon la mediu, la gardă, și să te amendeze.

 

Nu e vorba de fumat, aici e vorba de faptul că unii nu înțeleg că au și alții drepturi pe lângă ei. Dacă tu mă faci pe mine și-mi interzici și acasă să mai fumez, atunci pot să vin cu o lege să interzic comercializarea tutunului, să vedem dacă bugetul se poate lipsi de un miliard de euro."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22