Cristina Tarcea pentru Tăriceanu: La demisii e o codă lungă și dau prioritate celor din față

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2019

Președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, i-a dat replica lui Tăriceanu care i-a cerut să predea locul de la șefia Înaltei Curți, pentru că a afirmat că România s-a cam pripit când a aderat la CEDO.

Pe aceeași temă

„În ceea ce privește datul demisiilor, există o coada atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane și, în momentul în care îmi va veni și mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă”, scrie Ziare.com

„Îmi vine puțin să zambesc atunci când unii încearcă sa îmi dea lecții despre drepturile omului. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public in care se dau directive judecatorilor ce sa faca, cum sa faca. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public ca ar trebui reincriminate insulta si calomnia.

Aud declaratii in spatiul public ca ar trebui desfiintate hotararile judecatoresti irevocabile. Vi se pare ca suntem pregatiti pentru a ne respecta obligatiile pe care ni le-am asumat pe plan international?", a spus Tarcea, la sediul instantei supreme, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor.

Tariceanu a fost prins ca s-a bagat din nou in fata si a fost certat de oamenii care stateau la coada

"Lumea trebuie sa fie constienta de faptul ca judecatorii au suficienta verticalitate ca sa nu fie influentati in solutiile lor de niciun fel de declaratii si sa judece numai potrivit probelor din dosar", a adaugat Cristina Tarcea.

Acuzatia sefului Senatului

Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, miercuri, ca Tarcea ar trebui sa predea locul din fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie "cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21".

Tariceanu a criticat, intr-o postare pe Facebook, declaratia Cristinei Tarcea potrivit careia "Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa isi asume niste obligatii internationale", ea exemplificand cu Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, despre care a spus ca tara noastra a ratificat-o "de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei".

"Aceste declaratii stupefiante nu sunt scapari, ele devoaleaza mentalitatile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de imprejurari, in functii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft, ori mai rau de atat.

Asa putem intelege si cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justitiei cu serviciile: pentru ca au emanat din mintile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Pruna, Tarcea si ale altora ca ei.

Si pentru ca mentalitati atat de viciate e prea tarziu sa mai fie schimbate, solutia e una singura: doamna Tarcea sa ne lase si sa predea locul din fruntea ICCJ cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21", a spus presedintele Senatului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22